Jovanović za Index: Kazna Šimuniću potpuno je zaslužena! Ne želimo da nas gledaju kao nazadne desničare

Foto: HINA

MINISTAR Željko Jovanović smatra da je kazna Josipu Šimuniću zaslužena.

"Kazna je potpuno očekivana i sasvim zaslužena, a svi koji se iščuđavaju ili viču da su u šoku ponovo pokazuju potpuno nerazumijevanje modernog europskog društva koje ne trpi diskriminaciju i uvrede na nacionalnoj, rasnoj, vjerskoj ili etničkoj pripadnosti", rekao je Željko Jovanović za Index, odgovarajući i na naš upit kako komentira konsternaciju IO -a HNS-a kaznom Josipu Šimuniću.

"I ovom prilikom ističem ulogu škole koja će kroz nastavu povijesti i građanskog odgoja omogućiti našim učenicima i budućim generacijama usvajanje znanja sa razumijevanjem, vještina i građanskih kompetencija koje će rezultirati vrijednostima i stavovima kojima se poštuje dostojanstvo svake osobe, ljudska prava, slobode i odgovornosti u nacionalnom, europskom i međunarodnom pravnom sustavu, ravnopravnost  u odnosu na dob, spol, te etničku, vjersku, klasnu i drugu pripadnost, rasu i druge razlike, zatim vladavina prava i zaštita ljudskih prava, te suzbijanje neljudskog, ponižavajućeg i nepoštenog, koruptivnog ponašanja, kao i  suzbijanje društvene isključenosti na svim razinama", dodao je.

"To je pouka slučaja Šimunić i nadam se da su svi tu pouku dobro čulu, upamtili i da će se u buduće ponašati u skladu sa njom. Ne želimo valjda da nas Europa DOŽIVLJAVA KAO NAZADNE DESNIČARE, kao zaostalu državu u kojoj se gaze manjinska prava i veličaju ustaštvo i fašizam. Hrvatska nije takva i zadatak je svih nas da to u svakoj prilici i dokazujemo", naglasio je ministar sporta.

Pročitajte više