Jović o projektu snažnog Zameta: To je pozitivna priča, ali njihov domet je drugo mjesto

POSTAJE li rukometni klub Zamet novi 'Volpijev projekt'? Najave da talijanski poduzetnik Gabrijele Volpi nakon ulaganja u vaterpolo klub Primorje i nogometni klub Rijeku planira financijski podržati i riječki rukometni klub sa zanimanjem prate i u redovima Zagreb Croatia Osiguranja.

> Što će reći gazda Gobac? Riječki mecena Volpi u Zamet dovodi Smajlagića, Džombu, Matoševića!

"Apsolutno podržavamo taj projekt, jer nam u domaćem prvenstvu treba snažnija konkurencija", rekao je sportski hrvatskog prvaka Božidar Jović.

"Ovo što Zamet radi, volio bih da i drugi klubovi naprave. Bivši igrači ipak najbolje znaju kako se radi, poznaju materiju rukometa, što se vidi i iz primjera našeg kluba u kojem je zaposlen dobar broj nekadašnjih igrača. Zamet ima dobru školu i uvjete za stvaranje i napredak mladih igrača. Mi se ne bojimo njihovog jačanja, štoviše, volio bih da je više takvih klubova jer bi to značilo još veći broj mladih, kvalitetnih igrača. Ako se najave obistine, smatram da je realno da kroz koju godinu Zamet preuzme od Nexea poziciju broj dva", kaže Jović.

U projekt snažnog Zameta navodno bi mogli ući nekadašnje rukometne zvijezde ponikle u riječkoj školi poput Mirze Džombe, Alvara Načinovića i Valtera Matoševića, dok je momčad od danas i službeno u rukama novog trenera Irfana Smajlagića.

Od hrvatske samostalnosti nekoliko je klubova, prije svih Metković, Medveščak i Nexe, pokušalo preskočiti Zagrebaše, ali je titula prvaka redovito ostajala u vitrinama istog kluba. Jović se ne pribojava da bi Zamet mogao biti taj koji će preskočiti "nedodirljivi" Zagreb.

"Ne vidim tu mogućnost. Mi ipak imamo dugoročne ugovore sa svim najboljim hrvatskim mladim igračima, tako da ne znam koga bi to oni mogli dovesti da nas preskoče. Ipak, bolja konkurencija je dobrodošla, jer će to i nama pomoći da i mi budemo bolji. Smatram da je ovo pozitivna priča i da tako na nju moramo gledati", poručuje Jović.

Pročitajte više