Juniorska reprezentacija lovi Euro s igračima Dinama, Splita i jednim Slovencem

Foto: Hina

HRVATSKA U-19 reprezentacija ovog tjedna u Puli i Poreču lovi svoje mjesto u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

U petak, 18. rujna, počinje prvi kvalifikacijski krug Skupine 2 za odlazak na europsku smotru 2016. godine u Njemačkoj.

Domaćin turnira je Hrvatska, a igrat će protiv Crne Gore, Kazahstana i Mađarske. Prolazak u drugi kvalifikacijski krug osigurat će po dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine, uz najbolju treću.

Izbornik Ferdo Milin pozvao je 21 igrača na početak priprema, a u četvrtak ujutro odlučit će o njih 18 koji će sudjelovati u dvobojima. Na popisu je najviše igrača Dinama (8) i četvorica iz RNK Split i jedan iz Rijeke, dok su ostali iz inozemstva, uz jednog Slovenca, Tima Kolara koji je odabrao Hrvatsku.

Fabijan Buntić (Stuttgart), Silvio Anočić (Roma), Matija Fintić (Dinamo), Frane Maglica (Split), Andrija Filipović (Spezia), Matko Budan (Rijeka), Tin Kulenović (Dinamo), Filip Benković (Dinamo), Luka Grubišić (Split), Maks Slunjski (Dinamo), Božo Mikulić (Split), Karlo Letica (Val), Frane Bitunjac (Fiorentina), Kristijan Jakić (Split), Ivan Božić (Dinamo), Ivan Vujica (Dinamo), Tin Matić (Dinamo), Emil Vinčazović (Bayer Leverkusen), Josip Špoljarić (Osijek), Bojan Knežević (Dinamo) i Tim Kolar (Zavrč).

U stručnom su stožeru, uz izbornika Milina, trener Božidar Miletić, trener vratara Hrvoje Sunara, liječnik Bartol Petković, fizioterapeut Petar Dunatov, tajnik Zlatko Nakić i ekonom Milan Vincek.

Raspored utakmica:

18.09.2015. (petak)
Mađarska - Kazahstan (Poreč, 14:00)

Hrvatska – Crna Gora (Pula, 16:00)

20.09.2015. (nedjelja)
Crna Gora - Mađarska (Pula, 14:00)
Hrvatska – Kazahstan (Poreč, 16:00)

23.09.2015. (srijeda)
Mađarska - Hrvatska (Pula, 16:00)
Kazahstan – Crna Gora (Poreč, 16:00)

Pročitajte više