Južnij pomeo Lacka za naslov na Zagreb Indoorsu!


U FINALU Zagreb Indoorsa Rus Mikhail Južnij s 2:0 u setovima svladao je Slovaka Lukaša Lacka. Bilo je 6:2 i 6:3, a slovački tenisač praktički nije imao priliku za break. Inače, 39. igrač svijeta Mihail Južnij na putu do finala svladao je Ukrajinca Stakhovskog, Slovenca Žemlju, Ivu Karlovića te Michaela Berrera. Zaslužio je Južnij naslov u Zagreb jer je jednostavno proteklih tjedan dana igrao najbolji tenis. S lakoćom je svladavao sve prepreke gotovo bez izgubljenog seta; jedini je izgubio u dvoboju s hrvatskim tenisačem Ivo Karlovićem


Što se tiče tijeka meča, servisom je prvi set otvorio Južnij i bio vrlo uvjerljiv. Lacko nije uhvatio ni poen. Ruski tenisač odlično je ušao u susret pa je već u sljedećem gemu napao Lackov servis, došavši do 40:40. Lacko se ipak pribrao i s dva dobra servisa otklonio opasnost. Pri rezultatu 2:1 za Južnija, ruski tenisač opet je napao servis Lacka, došao do break lopte i odmah je iskoristio, da bi potom solidnim servis gemom i potvrdio break. Kod 4:1 u prvom setu Južnij je imao još jednu break priliku, međutim ovaj put Lacko je zadržao koncentraciju i koliko toliko ostao u susretu. Južnij je s lakoćom poveo 5:2, da bi u sljedećem gemu napravio ono što mu posljednji put nije pošlo za rukom na servis slovačkog tenisača. 6:2 prvi set u korist Mikhaila Južnija.

Južnij: Nadam se kako ću se vratiti i sljedeće godine; Lacko: Finale je lijepo ostvarenje za mene

Ruski tenisač koji cijeli turnir igra u strašnoj formi već na startu drugog seta oduzeo servis Lacku, bez da je Slovak uzeo poen. Za klasu je bio bolji Južnij i to je pokazivao pri svakom udarcu reketom. Poveo je potom s 4:1, iako je Lacko dao sve od sebe da pokuša vratiti break. Jednostavno ruskom tenisaču ulazi sve što zamisli. Pri rezultatu 5:2 za Južnija u drugom setu, pokušao je riješiti odmah sve Rus, ali pokazao je zube Lacko i došao do 5:3. Imao je Slovak posljednju priliku za break, međutim nije išlo, Južnij je opet servirao sjajno, dva asa i jedan backhand winner za svoj prvi naslov u Zagrebu.

Nakon dvoboja Lacko je mogao samo izraziti čestitke sjajnom Rusu: "Čestitam Mikhailu bio je jednostavno predobar danas. Zadovoljan sam kako je prošao cijeli turnir, uživao sam. Ovo je tek početak godine i finale je lijepo ostvarenje za mene". Južnij je dodao: "Hvala publici, uživao sam igrati ovdje. Hvala i direktoru turnira, napravio je strašan posao. Zahvaljujem svima koji su radili na ovom turniru. Nadam se da ću se vratiti i sljedeće godine"

Pročitajte više