Južnij slavio u rusko-ukrajinskom okršaju na Zagreb Indoorsu, Veić ispao

Foto: Hina

NASTAVLJEN je ATP Zagreb Indoors u Domu sportova. 

Hrvatski tenisač 26-godišnji Antonio Veić poražen je u 1. kolu od 109. igrača svijeta Britanca Jamesa Warda sa 2:6, 4:6 nakon sat i 11 minuta igre.

Veić, koji je 228. na ATP listi, dobio je pozivnicu za zagrebački turnir, ali nije uspio proći prvu prepreku. Hrvatski igrač loše je servirao, a na drugi servis osvojio je samo šest poena, pa je Ward lako dolazio do prilika za "break", a četiri ih je iskoristio.

Četvrtfinale iz 2009. ostat će i nakon 10. izdanja zagrebačkog ATP turnira najbolji rezultat Antonija Veića u Domu sportova. Nakon te 2009. imao je Veić i pehova, ozljeda, ali i ovaj poraz od 109. tenisača svijeta Jamesa Warda ide u kategoriju propuštenih prilika.

"Ponavlja se ista priča iz godine u godinu. Razaočaran sam i tužan, igrao sam jako loše. Ne pamtim kad sam dobro igrao doma. Sigurno imam dozu pritiska pred domaćom publikom. Želio sam opravdati pozivnicu. Želio bih najbolji tenis igrati doma, ali to se, nažalost, još nije dogodilo i zbog toga sam razočaran. Jako dobro treniram, dobro se osjećam. Nažalost, ovdje je uvijek loše", rekao je Veić nakon meča.

U rusko-ukrajinskom okršaju u srijedu, Mihail Južnij je izbacio Stakhovskog sa 6:2, 6:1.

Od 17 sati u hrvatskom dvoboju susreću se Mate Delić i Ivan Dodig, a od 18:30 Ivo Karlović igra protiv Marcosa Baghdatisa.

 ATP, Zagreb Indoors, 1. kolo

James Ward (VB) - Antonio Veić (Hrv) 6-2, 6-4

Igor Sijsling (Niz) - Frank Dancevic (KAN) 6-4, 7-5

 

Pročitajte više