Kakve akcije! Pogledajte zašto bi futsal mogao postati dvoranski sport broj 1


 
NEKOLIKO sati preostalo je do početka Europskog futsal prvenstva. U 19 sati u zagrebačkoj Areni natjecanje će otvoriti aktualni prvaci Španjolci koji igraju protiv ambiciozne Slovenije. U večernjem terminu u splitskom Spalladiumu Hrvatska igra protiv Rumunjske.

Ovo natjecanje prava je prilika da se šira javnost upozna sa sportom za kojega stručnjaci predviđaju da će u budućnosti postati dvoranski sport broj 1.

U iščekivanju starta najvažnijeg sportskog događaja koji se ove godine igra u Hrvatskoj, donosimo vam snimke dosadašnjih utakmica naše reprezentacije protiv Irana i Azerbajdžana odigrane prošle jeseni. Momčad Mate Stankovića u skupini je sa Češkom i Rumunjskom, a prva dva mjesta vode u četvrtfinale. Hrvatskoj je ovo treći nastup na EP-u, prvi nakon 2001. godine, a 2000. su upisali i jedini nastup na Svjetskom prvenstvu.

Težak posao imat će naši susjedi Srbi i Slovenci. Srbija je u skupini s vrlo jakim Azerbajdžanom i viceprvakom iz 2010. Portugalom, dok će se Slovenci boriti sa peterostrukim prvacima Španjolcima i Ukrajincima. U sljedećem videu pogledajte kako su naši susjedi igrali međusobnu utakmicu u kvalifikacijama. U drugoj snimci pogledajte ogled Rusije i Slovenije s Eura 2010.

Prije dvije godine na Euru u Mađarskoj Španjolska je potvrdila dominaciju i u ovom sportu te treći put zaredom osvojila europsko zlato, peti put ukupno uz još dva svjetska zlata. S europske smotre nikada se nisu vratili praznih ruku uzevši i po jedno srebro i broncu. Sjajan niz žele nastaviti i u Hrvatskoj. Pogledajte kako su u finalu 2010. pobijedili Portugal, silu u usponu za koji igra i svjetska futsal zvijezda Ricardinho. U drugom videu možete se diviti potezima ovog velemajstora čije ime znaju futsal zaljubljenici širom svijeta.

Za kraj, izvan europske konkurencije, ostavljamo vam kompilaciju poteza "kralja futsala" brazilskog čarobnjaka Falcaa čije će majstorije izostati, ali ne i nedostajati, na ovom turniru. Ne sumnjamo da će nas futsal majstori 12 najboljih europskih momčadi znati oduševiti.

Pročitajte više