Kao nekad, pao Partizan: Šest tisuća ljudi slavilo s Cibonom, tisuće ostale pred dvoranom!

Foto: Index; ABA liga; Hina
VIdeo: Index/Dario Dalmacija

U RASPRODANOJ dvorani Dražena Petrovića Cibona je sa 80:76 porazila Partizan u 19. kolu ABA lige. Iako je tijekom utakmice imala +14, Cibona je pobjedu protiv najvećeg rivala izborila teškom mukom, a razliku je napravila samo u drugoj četvrtini, dok su čak tri pripale gostima.

> Vujošević: Lijepo je opet vidjeti punu Draženovu dvoranu

> Šarić: Ovakva atmosfera treba Ciboni!

Cibonu su do velike pobjede predvodili Dario Šarić sa 22 koša i 12 skokova, Marin Rozić sa 21 košem i pet skokova, Jerel Blassingame sa 15 koševa i šest asistencija, te Darko Planinić sa 12 koševa. Kod Partizana najbolji je bio Bogdan Bogdanović sa 32 koša, dok su Tarence Kinsey i Joffrey Lauvergne dodali po 14 koševa.

Vujošević isključen u 4. minuti!

Cibona je odlično otvorila utakmicu, u prvoj četvrtini poveli su "Vukovi" tricama Rozića i Blessingamea te koševima Darka Planinića sa 13:4 i 15:6, ali onda su "crno-beli" sjajnom serijom preokrenuli na 17:18 prije prvog odmora. Partizan je već u četvrtoj minuti ostao bez trenera Duška Vujoševića koji je isključen zbog dvije tehničke pogreške.

Cibonin bljesak

U drugoj četvrtini Cibona je preko Rozića (slobodnjaci) i Sirišćevića vratila vodstvo na 21:20 i nastavila povećavati prednost dok su gosti redali promašaje. Trice su zabili Rozić i Blessingame, a Šarić dodao par koševa pred poluvrijeme za +13 pred nastavak utakmice (42:29).

Blessingame spasio "Vukove"

U trećem periodu su se Beograđani vratili u igru. Na koševe Kinseyja i Andrića uzvratili su Šarić i Sirišćević. Blessingame je presjekao tricom za 49:35 i onda je uslijedila serija gostiju za 49:46, a Cibona može zahvaliti Blessingameu što je pred ulazak u posljednju četvrtinu zadržala sedam poena prednosti, 60:53.

Drama ovaj put pripala Ciboni

U dramatičnoj završnici Partizan je šest minuta prije kraja smanjio na 60:62 i uspio izjednačiti minutu kasnije na 65:65. Tri i pol minute prije kraja preokrenuli su na 68:67, a onda su Cibosi pobjegli na +5, da bi u ratu tricama pogađali Šarić, Lauvergne i Bogdanović, no Šarić je s linije slobodnih bacanja postavio konačni rezultat 16 sekundi prije kraja, a Beograđani ovaj put nisu imali svog Kecmana.

Policija zatvorila dvoranu, navijači s ulaznicama ostali vani

Nakon dugo vremena osim dobre košarke, pod Toranj se vratila i publika. Nije to bilo onih par stotina ili koja tisuća, koja redovito "puni" samo najveće hrvatske derbije; ovaj put je dvorana bila ispunjena sa 6000 tisuća glasnih navijača, a velik broj ih je ostao izvan dvorane s kupljenim ulaznicama. Iz kluba je i prije kraja utakmice stigla isprika jer, kako tvrde, odluka je bila na policiji.

"Košarkaški klub Cibona ispričava se svima koji nisu uspjelu ući u dvoranu Košarkaškog centra Dražen Petriović na utakmicu između Cibone i Partizana. Policija je iz sigurnosnih razloga zatvorila dvoranu pa će Cibona svima s neiskorištenom kupljenom ulaznicom vratiti novac ili pak omogućiti da neiskorištenu ulaznicu zamijene  za ulaznicu za jednu od tri sljedeće domaće utakmice", stoji u priopćenju kluba.

Na ljestvici vodi Crvena zvezda sa 16 pobjeda i tri poraza, na drugom mjestu je Cedevita sa skorom 14-5, dok Partizan i Cibona imaju po 13 pobjeda i šet poraza.

Cibona - Partizan 80:76 (17:18, 25:11, 18:24, 20:23)

Pročitajte više