Kaos u Gabeli: Torcidaši kamenovali policajce, koje su specijalci spasili bacanjem topovskih udara na navijače!

Foto: Bljesak.info

MNOGOBROJNI navijači Hajduka krenuli su prema Gabeli, gdje Hajduk zajedno s domaćinom GOŠK-om, Širokim Brijegom i Željezničarom nastupa na tradicionalnom turniru Andrija Anković, ali umjesto nogometa, u prvom planu su navijački neredi.

> Hajduk ispao od BiH drugoligaša: GOŠK u finalu "Ankovića", Bilima borba za treće mjesto


Na samom početku susreta GOŠK-a i Hajduka, kreula je kanonada kamenja oko glavne tribine i parkirališta na kojem je ostao dio navijača Hajduka.

Stigla je i interventna policija kako bi smirila nerede nastale nakon što zaštitari na tribine nisu pustili navijače koji su htjeli ući bez ulaznice, koja za dvije utakmice košta 10 maraka.

Kola hitne pomoći u bolnicu odvela su navijača Hajduka potpuno krvave glave, a u gađanju kamenjima oko stadiona, oštećeno je nekoliko automobila.

Bljesak.info javlja kako su navijači Hajduka ničim izazvani po dolasku na stadion Podavala počeli kamenjem i bocama gađati pripadnike Specijalne policije i PU Čapljina, koji osiguravaju turnir.

Kako je dio policajaca angažiran na praćenju navijača do stadiona, izgrednici su bili brojniji od policajaca na stadionu, te su ih u jednom trenutku stjerali u ograđeni prostor i kamenovali.

Policajci su se spašavali bježeći i preskačući ograde. Intervenirala je specijalna policija, koja je dimnim bombama i topovskim udarima smirila izgrede.

Četiri policajca su ozljeđena, jedan navijač Hajduka je odveden u bolnicu, dok je nekoliko pripadnika Torcide privedeno u policijsku postaju.

Među ozlijeđenim policajcima je i zapovjednik policijske postaje u Čapljini, koji je na obradi u Kliničkoj bolnici u Mostaru.

Iz policije Hercegovačko-neretvanskog kantona izvijestili su kako je oštećeno nekoliko automobila, među kojima i vozilo čapljinskih vatrogasaca:

"Skupina navijača Hajduka odbila je platiti ulaznice i to je bio okidač za nasilje prema redarima i policajcima. Uz sva nastojanja policije da situaciju smire, sukob je eskalirao, a na lice mjesta upućena je Jedinica za interventnu podršku. Situacija je trenutno pod kontrolom, u toku je identifikacija i provjere, nakon čega će navijače Hajduka preuzeti hrvatska policija koja  čeka na granici."

Pročitajte više