Kaos u Podgorici: Golman u bolnici, Srbi i Rusi ratovali s Crnogorcima, utakmica prekinuta

Foto: Screenshot/Youtube; Vijesti.me

SAMO pola godine nakon nereda koji su prekinuli utakmicu Srbije i Albanije u Beogradu, u Podgorici je nakon pravog kaosa prekinut susret Crne Gore i Rusije, također u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016.

Vatreni uvod navijači su priredili već na ulicama glavnog crnogorskog grada. Skupina od 50 ruskih navijača okupila se na Trgu republike, gdje je prvo pjevala i uzvikivala "Rusija i Srbija, braća zauvijek", a potom i pokušala zapaliti američku zastavu, no u tome ih je spriječila policija.

Utakmica s Rusijom proglašena je visokorizičnom, a domaćin je najavio stroge mjere osiguranja i pozvao crnogorske navijače na korektno navijanje. Najavljen je i "dovoljan" broj policajaca i više od 200 zaštitara na stadionu. Tribine su uoči početka susreta bile ispunjene do posljednjeg mjesta.

Na samom početku utakmice golman Rusije Igor Akinfeev pogođen je bakljom u glavu s tribine gdje su bili smješteni domaći navijači i susret je nakratko prekinut, a sudac je poslao igrače u svlačionicu.

Akinfeev je u svjesnom stanju hitno prebačen u Klinički centar Crne Gore, gdje je zadržan zbog lakših ozljeda, a baklja mu je spalila dio kose.

Umjesto Akinfejeva mjesto na golu zauzeo je Jurij Lodigin.

Susret je nastavljen nakon duže pauze, a domaćin je upozoren da će sljedeći incident značiti trajni prekid utakmice. No, uslijedilo ih je još nekoliko prije nego su UEFA-ini delegati odlučili okončati dramu.

Nakon što je utakmica nastavljena crnogorski portal Vijesti.me javio je kako se vođa navijača Crne Gore preko razglasa ispričao i dodao da je huligan identificiran.

Neredi i na poluvremenu: Srbi uz rusku "braću"

Iako je prvo poluvrijeme privedeno kraju, tijekom pauze na tribinama su nastavljeni incidenti. Navijači Rusije i Crne Gore gađali su se sjedalicama preko kordona policije, a drugo poluvrijeme kasnilo je desetak minuta.

Sudac je najavio prekid, ali igrači Rusije su nakon razgovora s Dejanom Savićevićem, predsjednikom crnogorskog saveza, odlučili nastaviti utakmicu, iako su imali pravo odlučiti suprotno. Utakmica je nastavljena, no u još žešćoj atmosferi.

Prema pisanju crnogorskih i srpskih portala, na tribinama su uz ruske bili i srpski navijači s transparentom "Nas i Rusa 300 milijuna".

Ruski ministar sporta Vitalij Mutkov nazvao je incident sramotnim te ustvrdio kako susret nije trebalo nastaviti nakon prvog incidenta.

U 65. minuti sudac je dosudio jedanaesterac za Rusiju, a udarac Shirokova obranio je domaći vratar Poleksić.

Uslijedilo je naguravanje igrača na travnjaku, pa reakcija s tribina. Ruski igrač Dmitrij Kombarov pogođen je nepoznatim predmetom s tribine, a njemački sudac Deniz Aytekin je drugi put povukao igrače u svlačionicu odakle više nisu izlazili.




 
CRNA GORA - RUSIJA 0:0
, prekid


Crna Gora: Poleksić - Zverotić, Simić, Baša, Balić - Kašćelan, Vukčević, Marušić, Volkov - Jovetić, Vučinić.

Rusija: Igor Akinfejev - Smoljnjikov, Berezuckij, Ignaševič, Žirkov - Šatov, Širokov, Denisov, Kombarov, Dzagoev - Kokorin

Pročitajte više