Kapetan Rijeke: U dvije godine smo puno napredovali i ova europska sezona nam je škola

Foto: HINA

RIJEKA je remijem bez golova protiv Vitorije odigrala posljednju europsku utakmicu ove sezone na Kantridi. Kapetan Rijeke Dario Knežević odigrao je sjajnu utakmicu protiv Portugalaca.

"Ako znamo da nam je ovo ipak prva europska godina onda je i bod u bilo kojoj europskoj utakmici dobar. Ali nakon dana odmora i dalje je prisutan žal jer se ta utakmica mogla dobiti. Samim tim jer se moglo ući u zadnje kolo s prilikom da se prođe skupina. No odigrali smo još jednu dobru utakmicu, dojam je ipak zadovoljavajući", rekao je za službenu stranicu Rijeke komandant obrane.

"Nismo primili gol niti su oni stvorili nešto previše prilika, ali obranu igra cijela momčad tako da ne bi sad trebalo nikoga izdvajati. Taktički smo odigrali dobro kao cijela momčad i taj bod je zasluga svih."

"I po Dinamu se vidi da nije lako osvajati bodove u Europi"

Rijeka nakon pet kola Europske lige ima tri boda.

"Da je netko na početku sezone rekao da ćemo dogurati do ove faze, faze skupine, mislim da bi svi to bez razmišljanja objeručke prihvatili. Klub je u dvije godine napravio strašan napredak i to treba cijeniti. Vidi se i po Dinamu da nije lako osvajati bodove u Europi. Mi smo ove godine uzeli već tri, a imamo još jednu utakmicu. To je dobra stvar za klub i za sve igrače i odlična škola za sljedeću sezonu", rekao je Knežević i otkrio ciljeve svoje momčadi.

"Prvi cilj je ponovno izboriti Europu. Ili kroz prvenstvo ili kroz Kup. Ne zaboravimo da nas je HNL  doveo do ovoga. Ali nama je i prije ovih utakmica prvi cilj bio prvenstvo. I bez obzira što je ostala utakmica u Sevilli, nama je prvenstvo – sve!"

Pročitajte više