Katastrofalan niz: Real je posljednji put talijanski klub izbacio prije 28 godina

Foto: Hina

REAL drugo finale Lige prvaka zaredom lovi protiv Juventusa, a aktualni prvak Europe ima katastrofalan omjer u okršajima s talijanskim klubovima u nokaut fazi natjecanja. 
 
Real je ispao u posljednjih sedam dvoboja u dvije utakmice u nokaut fazi s Talijanima u europskim natjecanjima. Tri puta je od kraljevskog kluba bio bolji Juventus, dva puta Milan, a po jednom Roma i Torino, 
 
Posljednji put Real je jedan talijanski klub, ne računajući finalne utakmice, izbacio još prije 28 godina kada je u dvije utakmice bio bolji od Napolija.
 

 
Sezonu kasnije je s ukupnih 6:1 u polufinalu Kupa prvaka ispao od Milana, a zatim je sljedeće sezone ponovno Milan bio bolji s 2:1. 
 
Torino je s ukupnih 3:2 izbacio Real u polufinalu Kupa UEFA 1992. godine, a Torinov gradski rival Juventus bolji od Madriđana bio je 1996. godine (2:1), 2003. godine (4:3) i 2005. godine (2:1). Ipak, Real je u tom periodu dobio najvažniju utakmicu protiv Juventusa - finale Lige prvaka 1998. godine.
 

 
Roma je, pak, 2007. godine ukupnim rezultatom 4:2 izbacila Real iz Lige prvaka, što je bio posljednji okršaj Madriđana s Talijanima u nokaut fazi.

Pročitajte više