Kek: Bili smo na pragu čuda, a onda nas je uništila naivnost

Foto: Hina

NAKON debakla na Kantridi prošli tjedan, nogometašima Rijeke nitko nije davao ni grama šanse da u gostima kod Aberdeena mogu nadoknaditi tri gola minusa i plasirati se u treće pretkolo Europa lige.
 
> Rijeka u Škotskoj ostala bez čuda! Vodila 2:0, Aberdeen izvukao remi
 
Rijeka doista i nije uspjela u nemogućoj misiji, no nakon što se sredinom nastavka Tomasov, a onda i Kvržić Rijeku doveli nadomak čuda, dogodio se ove sezone već više puta viđeni ''blackout'' i sve što su igrači Matjaža Keka strpljivo gradili punih 62 minute, srušilo se u samo 60 sekundi.
 
Čim su nogometaši Aberdeena krenuli s centra McGinn je zabio i uništio sve nade Riječana da mogu prirediti senzaciju. Do kraja je je zabio još i Hayes.
 
"Čestitao bih domaćinu na prolasku u drugi krug, bili su bolji u dvije utakmice. U jednom trenutku došli smo blizu željenog, a onda naivno primili pogodak", rekao je Kek i dodao:
 
"Tu smo morali riskirati nakon čega je došao i drugi pogodak domaćina."
 
Iz igračkog kuta susret je prokomentirao veznjak Bijelih Filip Bradarić.
 
''Mi smo vjerovali da možemo. Nismo došli ovdje na izlet nego s ciljem da prođemo dalje, da pobijedimo. No, na poluvremenu je bilo 0:0. Imali smo inicijativu. U poluvremenu smo svi vjerovali ako zabijemo jedan gol da imamo veliku šansu, jer smo vidjeli da se može.
 
Eto, zabili smo ta dva gola, u tom smo trenutku osjećali da je to „to“ i da je došao taj trenutak koji smo čekali zadnjih sedam dana. Ali odmah u idućem napadu primili smo gol i to nas je nakon te euforije spustilo na zemlju. Nažalost, primili smo odmah i drugi i snovi su pali u vodu'', zaključio je Bradarić.

Pročitajte više