Kek: Kome ovo treba i otkud sva ta mržnja? Ispljuvali su me kao nikad u životu

Foto: Hina

RIJEČANI su jedva čekali pobjeći iz Dugopolja. Tešku borbu na terenu okončali su s remijem (1:1), ali mnogo energije potrošili su u konstantnom naguravanju i izbjegavanju sukoba i stolica koje su letjele s tribina. Derbi je bio na rubu prekida, no izgrednici su se u jednom momentu zasitili uništavanja tribine. Hajduku je zbog radova na Poljudu omogućeno korištenje stadiona u Dugopolju, no teško da će ostati u sjećanju kao rado viđeni gosti. 

Rijeka je odigrala prvo poluvrijeme za zaborav, ali Keka bod ipak nije zadovoljio. Smatra da je Kramarićev pogodak u 73. minuti bio regularan. Pomoćni sudac vidio je zaleđe, očigledno nepostojeće, ali Kramarićev gol je izbrisan. Neshvatljiva pogreška, nije dvojio ni Mateo Beusan. 

"Šteta zbog poništenog gola, bio je regularan. Žalim i što nismo materijalizirali našu bolju igru i šanse iz drugog dijela. Bilo nam je teško igrati u ovakvoj atmosferi, ali zadovoljan sam kako su se stvari odvijale na terenu", rekao je trener Rijeke u uvodu, a onda bez ustezanja osudio ono što se osuditi mora:

"Ne razumijem čemu sve ovo, kome ovo treba. Ne znam odakle dolazi ta količina mržnje, u Rijeci ili ovdje na tribinama. Kao što ste vidjeli mi na terenu ne promičemo mržnju. Igrači Hajduka i Rijeke odigrali su pravu mušku utakmicu, i zajedno prijateljski napustili travnjak. Ja sam stranac, ali nikada me u životu nisu tako ispljuvali kao ovdje", rekao je slovenski trener, ne ostajući dužan ni ekstremnom dijelu riječke publike.

Gosti su također sudjelovali u bilanci štete, razbivši nekoliko stolica koje su završile na travi. 

Nismo trebali igrati u Dugopolju! 

"Svojim sam igračima čestitao jer su izdržali agresivnost Hajduka u prvom dijelu, posebno jer je iza nas utakmica protiv Seville koja je bila itekako teška. Bilo je važno samo da zadržimo razliku na tablici u odnosu na Hajduk. To smo napravili. Znali smo koliko će biti teško jer pred svojom publikom Hajduk jednostavno leti po terenu"

Vama su oko glave letjele stolice?

"Kako biste se vi osjećali? Nismo željeli igrati ovdje, nije želio ni Hajduk. Odluka je bila drugačija i očito pogrešna. Nikome ovo ne treba"

"Susret je morao biti prekinut!"

Zoran Kvržić Rijeci je donio izjednačenje vrlo spretnim pogotkom, no bio je potpuno ogorčen atmosferom.

"Šteta što nismo uzeli sva tri boda, ali pokazali smo još jednom da smo bolja momčad od Hajduka. Poništen nam je čisti gol. Igrao sam i u bosanskoj ligi, ali ovakvo nešto na tribinama nisam doživio. Vjerojatno bi, u nekoj drugoj situaciji, susret bio prekinut"

Ivan Tomečak bio je sličnog dojma, ali i optimističan kada je u pitanju budućnost Rijeke. Za razliku od Hajduka, koji je i večeras pojasnio zašto je svega pet bodova od devete pozicije na tablici, Riječani imaju privilegiju da se okrenu pozitivnim rarzmišljanjima...

"Nismo se prepali, ali ovo su bili neregalularni uvjeti za igru. Ipak mislim da smo dokazali da se s Dinamo možemo boriti za prvo mjesto.''

>>> Brbić za Index: Sramim se, shvatio sam da je u Hrvatskoj bolje ništa ne raditi 

>>> OPŠIRNIJE: Remi u paklu Dugopolja, Kvržić poništio Caktaševu panenku, navijači stolicama gađali Riječane

>>> Tudor: Malo nogometa, puno naboja 

Pročitajte više