Kek: Moramo se naučiti na Europu, ali vjerujem kako smo na pravom putu

Foto: HINA

RIJEKA je remijem 1:1 s Lyonom uzela i drugi bod u 4. kolu Europa lige. Bod Riječanima donio je golčinom Andrej Kramarić.

"Najljepše što može biti je ovaj gol Kramarića kojim nam je vratio sve, odnosno vratio je Kantridi i sebi. Imali smo namjeru ići na tri boda i tako smo igrali. Nismo smjeli primiti onakav gol", rekao je trener Rijeke Matjaž Kek za HTV nakon utakmice i dodao:

"Mi se moramo naučiti na Europu, tebi za utakmicu treba tri dana pripreme i povratka, to treba ubrzati, a to je proces. Želim brže igrače na skoku i okretnije."

Kek: Vjerujem kako smo na pravom putu

Slovenski stručnjak na konferenciji za novinare zahvalio je navijačima na podršci.

"Hvala navijačima i svima onima koji su napunili stadion. Zaista je divno igrati na Kantridi i sretan sam što smo i dalje ostali neporaženi, iako smo igrali protiv vrlo ozbiljnih europskih ekipa s klasnim igračima", izjavio je Kek, a potom se osvrnuo na dvoboj s Francuzima.

"Rezultat je realan. 65 minuta smo odigrali na vrlo visokom nivou. Ovo je ipak europski tempo i nije čudno što smo pali u finišu. U svakom slučaju pošteno smo odigrali i vjerujem kako smo na pravom putu."

Kapetan Knežević zadovoljan je odrađenim poslom.

"Jako sam umoran, ovo su vrhunski igrači, vidi se u svakoj njihovoj kretnji. Dobar posao smo odradili. Pali smo na kraju, normalno je to, u prvom dijelu smo kontrolirali utakmicu. Bilo je i malo panike, ali nisu nam stvorili pravu šansu."

Garde: Amosfera je bila odlična

S druge strane strateg Lyona Remi Garde nije bio od velikih riječi.

"Zadovoljan sam igrom i rezultatom. U ovom susretu priliku sam dao nekolicini mladih igrača i onima koji nisu bili sasvim u natjecateljskom ritmu. Odgovorili su na pravi način i moram biti sretan zbog toga."

"Rijeka se pokazala kao vrlo ozbiljna momčad koja ima sjajne navijače. Atmosfera u kojoj smo igrali odlična je i vjerujem kako bi momčad Matjaža Keka ovdje mogla pobijediti Guimaraes i tako nama olakšati plasman u knockout fazu", dodao je za kraj.

Pročitajte više