Kek pokazao Mediću kako to rade pravi treneri: Rijeka preokrenula protiv Zagreba za prvu pobjedu u novoj sezoni

Foto: Hina

RIJEKA je u novu sezonu HNL-a krenula pobjedom nad Zagrebom, povratnikom u najviši rang hrvatskog klupskog nogometa. Momčad Matjaža Keka gubila je 1:0 na početku drugog poluvremena, ali Rijeka je do kraja utakmice uspjela preokrenuti rezultat na 1:3.

Sudac ignorirao Armadino pozdravljanje HNS-a, Medić ubacio sina nakon pola sata igre

Predsjednik i trener kluba Dražen Medić nije uspio režirati iznenađenje na samom startu domaćeg prvenstva. Zagreb se odlično držao u prvih 45 minuta, te je u potpunosti zaustavio nemoćnu Rijeku, koja je ovisila o potezima Kramarića i Ajayija. Utakmica je bila živahna, ali bez prave prilike s jedne i druge strane. Zato smo zapisali dva zanimljiva detalja. Prvi se dogodio u 20. minuti kada je Armada počela skandirati "HNS, pederi", ali glavni sudac utakmice Tihomir Pejin nije reagirao niti prekidao susret, kako to pravila nalažu. Drugi detalj dogodio se deset minuta kasnije. Medić je izvukao svog veznjaka Ivana Ljubičića, a na teren je poslao svog sina Lovru Medića. Njegov zanimljiv potez s negodovanjem su popratili vjerni navijači Zagreba, White Angels, koji se već godinama ne slažu s politikom predsjednika-trenera Medića.

Super Kramarić


Rijeka ne samo da nije uspjela probiti čvrsti blok Zagreba, nego je primila gol odmah na početku drugog poluvremena. Gabrijel Boban pobjegao je svom čuvaru Samardžiću te je snažnim udarcem s 12 metara probušio Vargića. Kek je odmah reagirao i poslao je na zagrijavanje Moisesa i Sharbinija. Nedugo nakon ulaska Moisesa, Rijeka je uspjela izjednačiti preko Kramarića koji je bio precizan s bijele točke. Do drugog pogotka Rijeka je stigla u 64. minuti kada je Ajayi nakon prekrasne akcije Kvržića i Tomečaka zabio za 2:1, a konačnih 3:1 postavio je Kramarić na asistenciju Kvržića.

Kek: Čeka nas težak europski izazov

"U prvom poluvremenu su bili jako teški uvjeti. No mi nismo dobro izgledali, tek nas je gol otrijeznio. No znao sam da će se to dogodit, pa sam s promjenama promijenio ritam, pa to opet bila Rijeka za koju mislim da je zasluženo pobijedila. To je dobra pobjeda prije puta u Budimpeštu. Neka nova rješenja koja sam tražio u prvom poluvremenu nisam dobio. Zagrebu želim svu sreću igrali su korektno, a nas čeka težak europski izazov", rekao je Kek.

ZAGREB - RIJEKA 1:3

Sastavi:

Zagreb: Livaković, Kovačić, Krovinović, Kolinger, Šulc, Stepčić, Štiglec, Ljubičić, Matić, Šehić, Boban

Rijeka: Vargić, Tomečak, Lešković, Samardžić, Bertoša, Brezovec, Zlomislić, Goodness, Kramarić, Kvržić, Jahović

Pročitajte više