Klasik o zecu i ražnju: Norveški biatlonac proslavio medalju, pa umalo ostao bez nje!

 Foto: Getty Images / Guliver imge 

NIJE se jednom u povijesti sporta dogodilo da je prerano slavlje neke sportaše koštalo najsjajnijih odličja, velikih rezultata i vječne slave. Ipak, kad radi nepoštivanja one klasične mudre misli o ražnju, zecu i šumi izgubiš ono što je u sportu najvažnije, a to je naravno olimpijsko zlato, onda je to tragedija. 

Takva tragedija je umalo zadesila norveškog biatlonca Emila Hegle Svendsena. Danas u Sočiju je na rasporedu bila utrka na 15 kilometara masovnim startom i do samog kraja, Svendsen je kontrolirao utrku. Približivši se cilju na samo par matera Norvežanin je već počeo slaviti zlato ne primjetivši da mu je za leđima francuz Martin Fourcade, inače dvostruki zlatni biatlonac u Sočiju.

Prošavši kroz cilj Svendsen je počeo slaviti, no u isti čas je u cilj ušao i Francuz. Ipak, pregledom fotofiniša, milimetri su pokazali da je zlatni ipak Norvežanin.

Fourcadu je ovo bila idealna prilika da osvoji i treće zlato nakon pobjeda u potjeri i individualnoj utrci prošle nedjelje. Nakon što je shvatio da je ipak osvojio „samo“ srebro, ostao je ležati očajan u snijegu.

Broncu je pak osvojio Čeh Ondrej Moravec.

 

Pročitajte više