Klopp zadovoljan, Allegri: Tražio sam od igrača još golova

Foto: Guliver Image/Getty Images

JUVENTUS je s 2:1 svladao Borussiju Dortmund u prvom susretu osmine finala Lige prvaka. Carlos Tevez i Alvaro Morata zabili su Nijemcima, a između ta dva gola za goste je poentirao Marco Reus.
 
>Juventus s golom prednosti u Dortmund: Morata i Tevez srušili Borussiju
 
Allegri žali što Juve nema veću prednost
 
"Sretni smo jer smo upisali domaću pobjedu, ali i jer smo odigrali jedan dobar susret. Imali smo obrambenih problema u prvom poluvremenu, kad su nas pritisnuli, ali u drugom dijelu je bilo bolje. Šteta zbog onakvog pogotka, ali takve stvari se događaju", rekao je nakon susreta trener Juventusa Massimiliano Allegri.
 
Ipak, nije Allegri sasvim zadovoljan: "Tražio sam što više golova i prava je šteta što ih nismo više zabili."
 
Morata najavio vruć uzvrat
 
"Ne brine me uzvrat, u ovoj fazi se igra protiv takvih momčadi da uvijek moraš biti organiziran i koncentriran", ipak je rekao na kraju, uz poruku: "Sada se fokusiramo na Romu, a tek poslije te utakmice na uzvrat u Dortmundu."
 
Pobjednički gol djelo je mladog napadača Alvara Morate. "Nije bilo loše, ali moramo biti bolji. Borussia je odlična u Ligi prvaka, iako ima probleme u Bundesligi. To nas ne smije zavarati", rekao je te zaključio: "Bit će jako vruće u uzvratu, bit će to izazov za nas."
 
Kloppa deprimira način na koji primaju golove
 
Djelomično zadovoljan je i trener gostiju Jürgen Klopp, zaostatak od 1:2 čini se mogućim za nadoknaditi u užarenoj atmosferi stadiona u Dortmundu. No, gostujući strateg posebno nije bio zadovoljan jednim dijelom igre: "Glupo smo primili prvi gol i to je ono što me deprimira."
 
Ipak, realno poručuje: "Ovo je dobar rezultat. Nismo očekivali da ćemo ovdje slaviti 3:0 i prošetati se u četvrtfinale. Na kraju je Juventus zapravo mogao i uvjerljivije pobijediti, ali nisu iskoristili veliku priliku za svoj treći gol."
 
"Ne mislim da je Juve često bio pod takvim pritiskom kao što smo mu mi priuštili večeras, no moram reći i da smo izgubili neke lopte na krivim mjestima i dopustili domaćinu kontru", dodao je još na kraju.
 
Reus smatra da je Borussia zaslužila više
 
Za nadu gostiju najzaslužniji je Marco Reus, koji je u prvom dijelu iskoristio pogrešku Chiellinija i matirao Buffona za izjednačenje. On nije zadovoljan krajnjim ishodom: "Morali smo više izvući od poraza. Nakon 1:1 bili smo bolja momčad na travnjaku."
 
"U drugom poluvremenu obje su momčadi htjele zabiti gol, ali na kraju mi nismo imali sreće. No tu je još uzvrat gdje sve možemo popraviti, ali moramo biti mnogo više koncentirani, ne smijemo ponavljati ovakve greške", poruka je Reusa pred uzvratni susret koji je na rasporedu 18. ožujka.

Pročitajte više