Klub bez navijača, ali i igrača: Lokomotiva u zapisniku prijavila Dinamovce?

Foto: Hina

KARLO BARTOLEC, Jan Doležal, Karlo Bručić i Denis Ceraj prijavljeni su u zapisniku utakmice Hajduk - Lokomotiva kao nogometaši koji su potekli u Lokomotivi, a nisu potekli, čime se krše propozicije HNL-a. 
 
Brezni: Hajduk je licemjeran! Zašto je prijavio Lokomotivu, a ne neki drugi klub? 
 
Svaki klub, prema propozicijama HNL-a, u zapisniku mora imati četiri "lokalno trenirana igrača", odnosno četiri igrača koji su kontinuirano registrirani za klub tri cjelovite natjecateljske sezone između 15. i 21. godine.
 
Bartolec i Bručić su ponikli u Dinamu, a ne u Lokomotivi
 
Lokomotiva, Dinamova filijala koja je s hrvatskim prvakom zamijenila 40-ak igrača u oba pravca posljednjih godina, klub bez navijača i sponzora, u zapisnik kao "lokalno trenirane igrače" stavlja Bartoleca, Doležala, Bručića i Ceraja. 
 
Bartolec je od 2007. godine do 2014. godine bio u Dinamu. Doležal je proveo u Dinamu tri godine, sedam u Hrvatskom Dragovoljcu, a u Lokomotivi je samo deset mjeseci. Ceraj je u Lokomotivi manje od tri godine, a Bručić je u klub s Kajzerice stigao tek od ove sezone nakon što prošao Dinamovu omladinsku školu.
 

 
Hajduk prijavio Lokomotivu, kazne mogu biti samo financijske
 
Lokomotivu je Hajduk nakon utakmice u srijedu prijavio povjereniku natjecanja i disciplinskom sucu jer je u zapisnik unijela neistinite podatke, te splitski klub očekuje provođenje postupka protiv delegata, odgovornih osoba i Lokomotive.
 
Osim toga, Splićani traže i da se pregledaju svi zapisnici od 1. kola HNL-a i da se utvrdi zašto se nisu poštivale propozicije od početka sezone. 
 
Kazne za kršenje ovog pravila mogu biti samo financijske, a Josip Brezni za Index je rekao da se to pravilo ne poštuje ni u puno jačim ligama od HNL-a.
 
Podsjetimo, Hajduk je u srijedu pobijedio Lokomotivu s 2:1 i tako preuzeo treće mjesto na ljestvici, mjesto koje vodi u Europsku ligu.

Pročitajte više