Kolumbija u ludih deset minuta slomila Slonove, samo je čudo može odvojit od osmine finala

Foto: Index

KOLUMBIJA je na stadionu Nacional u Brasiliji slavila nad Obalom Bjelokosti 2:1, svi pogoci pali su razamku od deset minuta u drugom djelu, a Slonovi u pritisku pred kraj nisu uspjeli doći do boda.

Prvo poluvrijeme prvog susreta osmog dana SP-a nije ponudilo puno toga zanimljivog, Lamouchi je ponovno ostavio na klupi Drogbu, ovaj put Kaloua, a nakon početnog blagog pritiska Kolumbije Slonovi su uspostavili ravnotežu i do odlaska na predah igrala se kamilica.

Imao je tek u 28. minuti veliku priliku Gutierrez, no loše je reagirao na ubačaj Cuadrada kad je sam ostao na pet metara od gola Barryja.

Drugi dio ponudio je drugačiji nogomet, s mnogo više ritma, što je rezultiralo i s više prilika. U 59. je Cuadrado pogodio gredu, ušao je u kazneni prostor s desne strane i snažno pucao, a Barry je to dovoljno skrenuo da ne bude pogodak.

Ušao je tada u igru i Drogba, a u 64. minuti Kolumbija je povela. Cuadrado je izveo korner, a James Rodriguez je glavom poslao loptu pod gredu, vratar je mogao tek dotaknuti, ali ne i obraniti.


Šest minuta nakon toga već je bilo 2:0, Slonovi su se otvorili, Gutierrez je proigrao Quintera, a on je izašao sam na vratara i matirao ga za svoj prvi pogodak u dresu kolumbijske reprezentacije.


No, Obala Bjelokosti nije se predala, u 73. je Gervinho uzeo loptu na lijevoj strani, nanizao nekoliko igrača, ušao kazneni prostor i snažno pogodio pokraj danas dobrog Ospine.


Vratila se nada Afrikancima, no u preostalih dvadesetak minuta nisu uspjeli izjednačiti, nisu imali ni većih prilika osim pokušaja Bollyja i Kaloua nisu imali.

Kolumbija je tako prvi put u povijesti upisala dvije uzastopne pobjede na Svjetskom prvenstvu, sa šest osvojenih bodova i gol razlikom 5:1 veoma su blizu prolaska skupine. Obali Bjelokosti preostaje ogled posljednjeg kola protiv Grčke, i dalje imaju u solidne izglede za osminu finala.

Početne postave:

Kolumbija: Ospina - Zuniga, Yepes, Zapata, Armero (od 72. Arias)- Aguilar (od 79. Mejia), Sanchez - Cuadrado, Rodriguez, Ibarbo (od 53. Quintero) - Gutierrez

Obala Bjelokosti: Barry - Aurier, Zokora, Bamba, Boka - Die (od 73. Bolly), Tiote - Gradel (od 67. Kalou), Y. Toure, Gervinho - Bony (od 60. Drogba)

 

Pročitajte više