Kolumbijci plesom najavili velike stvari na Svjetskom prvenstvu: "Pokazali smo po što smo došli"

Foto: Hina

KOLUMBIJA je u prvom kolu skupine C slavila protiv Grčke 3:0 i tako opravdala status favorita izuzetno neizvjesne grupe u kojoj se nalaze još i Japan te Obala Bjelokosti.

Osim dobrom igrom i efikasnošću pažnju su privukli i zanimljvom proslavom prvog gola, na oduševljenje velikog broja njihovih navijača na tribinama stadiona u Belo Horizonteu. Sudeći po današnjoj izvedbi, ovaj ples bi mogao obilježiti ovaj turnir.

 
 "Ovo je dobar start, pokazali smo kako smo došli ostvariti dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu. No, ništa još nije napravljeno, ovo je bila samo prva utakmica. Važno je da svatko radi svoj posao, ovaj put smo kao momčad iskoristili svoje prednosti", rekao je nakon slavlja kolumbijski izbornik Jose Pekerman.
 
Posljednji pogodak na susretu bio je djelo Jamesa Rodrigueza, danas dosta raspoloženog. "Grčka je jaka defenzivna momčad, ali mi smo bili strpljivi i uspjeli smo pronaći put do gola. Mi smo dobra momčad, ali očekuju nas još dvije teške utakmice u skupini", poruka je veznjaka Monaca.
 
"Ne smijemo raditi dramu od ovoga"
 
Grčki izbornik Fernando Santos ne može biti zadovoljan startom Mundijala, ali svjestan je da još ništa nije izgubljeno, grčka se često znala prikazivati u odličnom svjetlu kad je već bila otpisana.
 
"Imali smo poteškoća u prvih desetak minuta jer nismo bili dovoljno koncentrirani. Nakon što smo primili prvi gol, kontrolirali smo igru i mogli smo poravnati. Ne smijemo raditi dramu od ovoga, već analizirati i loše i dobre strane te izbalansirati stvari", poruka je Portugalca na klupi Grčke.
 
Vratar Karnezis nije kriv niti za jedan od tri pogotka, a susret je prokomentirao sljedećim riječima: "Imali smo svoje prilike, ali nismo mogli zabiti. Moramo biti bolji u završnici. Mislim da nismo zaslužili izgubiti 3:0, ali to je nogomet. Veliki je uspjeh i doći na Svjetsko prvenstvo, ali kada smo tu trebali bismo i pobjeđivati."

Pročitajte više