Koprivnica domaćin Kupa nacija u mininogometu: Nastupaju Hrvatska, Kazahstan i Španjolska

Foto: Mininogometni savez
 

U SPORTSKOJ dvorani Srednje škole u Koprivnici 7. i 8. studenoga ove godine održat će se Kup nacija u mininogometu, na kojem će sudjelovati reprezentacije Hrvatske, Kazahstana i Španjolske.

Kup nacija spektakularan je mininogometni turnir na kojem se natječu tri reprezentacije po grupnom sistemu. Ovaj turnir održava se po prvi puta, a ima tendenciju postati tradicionalan. Koprivnica je za domaćina izabrana iz razloga jer je taj grad bio hrvatski kandidat za domaćina ovogodišnjeg MiniEURA, europskog prvenstva u mininogometu. Nažalost, u finalnom krugu glasovanja poražena je za jedan glas od Herceg Novog, predstavnika Crne Gore.
 
U prostorijama Grada Koprivnice u srijedu je održana konferencija za novinare na kojoj su ovaj vrlo važan projekt predstavili Bruno Alpeza (predsjednik Hrvatskog mininogometnog saveza), Mišel Jakšić (zamjenik gradonačelnice Koprivnice), Tomislav Zalar (predsjednik Koprivničke udruge za rekreativni sport i dopredsjednik Hrvatskog mininogometnog saveza) i Jasmina Stričević (predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice).

Bruno Alpeza, koji je ujedno i glavni tajnik Europskog mininogometnog saveza ukratko je predstavio ovaj projekt.

"Jako mi je drago što sam opet u Koprivnici. Prije svega, zahvalio bih dogradonačelniku Jakšiću i gospođi Stričević na velikoj potpori koju daju mininogometu i rekreativnom sportu u ovoj regiji. Gospodin Zalar je novi dopredsjednik Saveza, koji je to zaslužio svojim radom, zalaganjem i promocijom mininogometa u Koprivnici koja je krenula s KC ligom. Meni je izrazito drago što ovim putem možemo najaviti šestu sezonu KC lige, a moram spomenuti i da je Koprivnica u suradnji sa Đurđevcom bila jedan od kandidata za domaćinstvo Europskog mininogometnog prvenstva nakon što je Izrael otkazao. Nalažost, izgubili smo to EP za jedan glas, i ovim putem smo htjeli ljudima koji su nas podržali omogućiti jedan sportski event u kojem će vidjeti našu izabranu vrstu koja će na EP u Crnoj Gori ove godine braniti srebro. Uz Hrvatsku će nastupiti Kazahstan i Španjolska, turnir će trajati dva dana, a samo za ovaj event postavit ćemo umjetnu travu u dvoranu. Mislim da će to biti jedan poseban doživljaj, pogotovo ljudima u Koprivnici koji su poznati ljubitelji sporta", istaknuo je Alpeza, uz najavu kako će se Koprivnica opet kandidirati za domaćinstvo Eura 2016. godine.

Dogradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić pozvao je navijače na Kup nacija.

"Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim gospodi Alpezi i Zalaru na povjerenju koje nam ukazuju, na suradnji koju imamo. Uvjeren sam da će nam suradnja u narednim razdobljima biti još veća i još jača, jer sam uvjeren i da će mininogomet kao sport postajati sve popularniji među ljudima iako je popularan već i danas. Žao nam je što nismo dobili organizaciju Europskog prvenstva, ali ne treba plakati nad prolivenim mlijekom. Dolaze neke druge godine, i u budućnosti će sigurno i Europsko prvenstvo doći u naše krajeve. Kad pogledamo sve ono što se radi, uvjeren sam da će to prepoznati i Europska mininogometna federacija. Pozivam naše sugrađane da napune dvoranu na Kupu nacija, ali isto tako da je kao i uvijek pune na redovnim kolima nadolazeće KC mininogometne lige", poručio je Jakšić.

Jasmina Stričević je na kraju naglasila:

"Drago mi je da se nastavlja jedna dobra tradicija KC lige i da ćemo od ove godine u našem gradu imati i Kup nacija u mininogometu. Drago mi je i što je povećan interes i za ženski nogomet, i što je sve veći interes žena za igranjem nogometa. Stvarno želim uspjeh ovom turniru, htjela bih da dvorana bude puna i da svi uživamo jer imamo priliku vidjeti nešto novo".

Detaljan program Kupa nacija bit će objavljen tijekom sljedećeg tjedna, ali već sada je poznato da će utakmice ići u izravnom prijenosu na SPTV-u te u live streamingu, a preuzet će ih i TV kuće u Španjolskoj i Kazahstanu.
 
U Koprivnici očekuju da će dvorana biti ispunjena oba dana, stoga se ovim putem pozivaju svi navijači da dođu bodriti naše reprezentativce. U sklopu Kupa nacija dvije prijateljske utakmice s Kazahstanom i Španjolskom odigrat će i selekcija KC mininogometne lige.
 

Pročitajte više