Kosovar stao uz komšiju sa Sandžaka - Behrami: Rossi laže da je tukao Ljajića jer ga je psovao

VALON BEHRAMI, veznjak Fiorentine i Albanac iz Kosovske Mitrovice koji igra za Švicarsku, optužio je bivšeg trenera Delija Rossija da je lagao za razlog svog fizičkog napada na Adema Ljajića za vrijeme prvenstvene utakmice protiv Novare.

Rossi je  izvadio Sandžakliju iz igre nakon svega pola sata igre, na što je srbijanski reprezentativac reagirao sarkastičnim pljeskom. Rossi ga je nakon toga zgrabio za vrat i krenuo tući, ali su ga u tome spriječili igrači s klupe i pomoćni treneri.

Bivši trener Fiorentine tvrdio je nakon susreta da mu je Ljajić psovao na materinjem jeziku, te da je to bio razlog njegovog "pucanja". Međutim, Behrami tvrdi drugačije.

"Žao mi je trenera jer ga znam još iz Lazija. Svi smo bili potreseni tom scenom, ali Rossi je ipak rekao neke stvari koje nisu istina", rekao je Švicarac na dodijeli nagrade za najboljeg igrača u izboru navijača.


"Adem je psovao prema nama. To što je rekao nije bilo namijenjeno Rossiju. Neki ljudi na klupi za pričuve nisu ni čuli da je išta rekao. Bilo bi bolje Rossiju da je ostao miran", kaže Behrami.

"Gledajte, ako smo mogli nekoga poput Rossija razljutiti do te mjere, onda smo uistinu loša momćad", zaključio je veznjak Fiorentine.

Rossi je nakon tog incidenta dobio momentalni otkaz od predsjednika Fiorentine, a kao novi čovjek na klupi kluba iz Firence spominje se ime Claudija Ranierija.

Pročitajte više