Kostelić kod Josipovića potvrdio: Iduća sezona je vjerojatno kraj!

Foto: Hina 

PREDSJEDNIK Ivo Josipović primio je danas predstavnike Hrvatskog skijaškog saveza i čestitao Ivici Kosteliću na još jednoj medalji s Olimpijskih igara.

"Ponosni smo i zahvalni za još jednu olimpijsku medalju Ivice Kostelića koji je u Sočiju osvojio svoju četvrtu srebrnu olimpijsku medalju i ukupno tri uzastopno u super kombinaciji s čime se danas ne može pohvaliti niti jedan skijaš na svijetu", rekao je predsjednik Josipović naglasivši da je Ivica time napravio istinsko sportsko čudo baš kao i njegova obitelj koja u svojim vitrinama ima deset olimpijskih medalja.

"Olimpijske igre su za mene jedinstvena civilizacijska tekovina i skup na kojemu se svake četiri godine okupljaju najbolji sportaši svijeta. Meni je drago i izuzetno sam ponosan što sam mogao dati svoj doprinos da se Hrvatska upiše među zemlje koje su u Sočiju osvojile olimpijsko odličje", rekao je Ivica i novinarima potvrdio da su mu Igre u Sočiju posljednje u karijeri koju, kako sada stvari stoje, planira najvjerojatnije završiti sljedeće sezone.

Tvorac odličja Ante Kostelić kazao je da su olimpijske igre za njega posljednja oaza onog pravog sporta, ali i svijeta koji je po olimpijskoj ideji zamišljen bez sukoba i ratova.

"Olimpijske igre su skup najboljih sportaša svijeta i samo mali broj zemalja može sudjelovati u raspodjeli i zato nam je posebno drago što smo među njima mogli upisati i ime naše države Hrvatske", kazao je Ante Kostelić.

Pročitajte više