Kostelić nakon rekorda u Wengenu: Presretan sam, ovo je za mene više od postolja

Foto: AFP

IVICA KOSTELIĆ bio je vrlo zadovoljan nakon slaloma u Wengenu, gdje se opet našao na podiju. nakon nedjeljnog slaloma u Wengenu u kojem se upisao u povijest alpskog skijanja…

> Odlični Kostelić treći u "svom" Wengenu

S trećim mjestom postao je jedini skijaš u povijesti koji je na jednom skijalištu čak 12 puta u karijeri bio na pobjedničkom postolju. Nadmašio je time Didiera Cuchea, Ingemara Stenmarka i Marca Girardellija koji su po 11 puta bili na postolju.

"Ovo je za mene više od običnog postolja jer sam saznao prije utrke da su Cuche, Girardelli i Stenmark imali po 11 plasmana na postolje na jednom skijalištu. Pomislio sam: u dobrom sam stanju, idem probati srušiti taj rekord", rekao je Ivica.

"Za mene je ovo velika sreća jer kad čovjek nadmaši svoje uzore, to je nešto posebno. Možda drugim skijašima to ne bi bilo važno, ali ja sam čovjek koji prati takve statistike i to mi je veliki štos. Ipak su ova trojica među najvećim skijašima u povijesti", dodao je.

Neureuther: Čast mi je danas ovdje biti na podiju

Presretan je nakon pobjede bio Nijemac Felix Neurether.

"Pobjeda ode ostvarenje sna. Wengen je posebna utrka, specifična i uvijek nosi dodatnu težinu. Čast mi je što sam danas na bio na postolju s Hirscherom i Kostelićem.

"Marcel je u nevjerojatnoj formi i u posljednjih nekoliko utrka djeluje upravo nepobjedivo, dok svi znamo vrijednosti Kostelića, koji je ostvario toliko pobjeda u svjetskom kupu", dodao je.

"Iskreno, nema rivalstva među nama, mi smo prije svega dobri prijatelji koji stalno treniraju zajedno, a onda ide sve ostalo", za kraj će.

Pročitajte više