Kostelić sjajan peti u Adelbodenu: Fantastični Ligety slavio ispred Dopfera i Neureuthera

Foto: AFP

NAKON slaloma na Sljemenu najbolji skijaši Svjetski kup nastavili su veleslalomom u Adelbodenu. Slavio je Amerikanac Ted Ligety.

Čudesni Ligety završio je prvu vožnju na drugom mjestu iza Austrijanca Marcela Hirschera, ali je slavio sjajnom drugom vožnjom. Nevjerojatnu drugu vožnju odradio je i Hirscher, ali je napravio veliku pogrešku pred ciljem i završio tek na 16. mjestu.

"Hirscher je bio bolji, uvjerljivo bi bio prvi, ali ja sam imao sreću da se radujem. Volim ovu stazu i konačno sam ovdje pobijedio", rekao je Ligety nakon četvrte pobjede u petom veleslalomu sezone.

Mjesta na pobjedničkom postolju popunili su Nijemci. Drugi je završio Fritz Dopfer, a treći Felix Neureuther. Ivica Kostelić prvu vožnju odradio je sjajno i završio na šestom mjestu. U drugoj se odlučio na sigurniju varijantu i nije pogriješio. Osvojio je peto mjesto i 45 bodova.

Dalibor Šamšal, po starom običaju, odustao je u prvoj vožnji.

U poretku veleslaloma Ligety ima 125 bodova više od Hirschera. U ukupnom poretku, pak, vodi Hirscher sa 755 bodova. Svindal, koji je danas završio šesti, ima 729 bodova. Kostelić je deseti s 285 bodova. 

Sutra je na programu slalom.

Pročitajte više