Kostelić želi još barem jedno Sljeme: "Na mojem putu i putu moje obitelji ništa nije prošlo bez borbe"

 Foto: Hina

IVICA KOSTELIĆ na Sljemenu je stigao do rezultata sezone. Slalom je završio na 18. mjestu, te najavio da će se i sljedeće godine vratiti.

Hirscherov "hat-trick" na Sljemenu: Sjajni Zubčić do rezultata karijere u slalomu, Kostelić 18.

> Zubčić: Spreman sam zamijeniti Ivicu

Sjajna atmosfera na Sljemenu: Pogledajte kako se navijalo za Ivicu!

"Samo zbog publike bih nastupio još jednom na Sljemenu, to je doživljaj par excellence. Gledajte, danas mi je puno ljudi  prišlo, i to navijanje i tak... I stijenu bi to dirnulo, a ne čovjeka", rekao je Ivica još pod dojmom utrke.
 
"Znao sam da će Hirscher pobijediti"
 
Oduševljen je pobjednikom Marcelom Hirscherom...
 
"Hirscher je bio superioran, materijal mu je odlično reagirao, nije se klizao ni mrvicu. Znao sam da će biti pobjednik. Utrka je bila zanimljiva, imamo novog čovjeka na postolju. Sljeme je po meni jedan od najboljih slaloma, nije najstrmiji, niti ima posebne tehničke zahtjeve, ali je znakovit po tome što najteži dio dolazi na kraju."
 
Ivica je poručio i da je ponosan na sljemensku utrku.
 
"Ponosan sam što svi hvale našu organizaciju, trebamo biti ponosni, ova utrka je značajna po tome. Možda vani misle da smo mi neki divljaci, ali mi se uvijek predstavimo u dobrom svijetlu, barem u sportu i to je jedan od hrvatskih znakova. Imamo fer publiku, teško je zamisliti utrku bilo gdje na svijetu da publika ovako navija za svakog natjecatelja."
 
 

 
"Moram se veseliti malim koracima"
 
Ulazak među 20 ga je zadovoljio.
 
"Ovo mi je najbolji rezultat ove sezone. Moram se veseliti malim koracima, važno mi je da osiguram mjesto među prvih 30. Dosta smo se brinuli za koljeno zadnjih par dana, ali izdržalo je solidno s obzirom da je bilo jako ledeno. U obje vožnje mi se dosta sklizalo. Promijenili smo skije drugi lauf, ali opet mi se sklizalo. To je veliki gubitak vremena. Ovo je jedna od ledenijih utrka koje sam vidio, dolje je klizalište. Ne znam jesu li to htjeli tako. Za moje koljeno to nije dobro.".
 
"Zubčića vidim na postolju već ove godine"
 
Filip Zubčić doskijao je do 15. mjesta i prvih slalomskih bodova u karijeri.
 
"Normalno je da bude ispred mene, tako to treba i biti. Bilo bi tužno da nema nikoga iza. Sad kad je netko iza i moj put dobiva novi smisao."
 
Može li Zubčić biti Ivičin nasljednik, kao najbolji hrvatski skijaš?
 
"Tako će to i biti. Ne moram mu ja štafetu predati, on će tu štafetu sigurno nositi, predao mu je ja ili ne. Odličan je, srčan momak. Možda sam optimističan ,ali vidim ga na postolju već ove godine".
 
"Meni i mojoj obitelji je borba rutina, vjerujem da mogu voziti bolje od ovog"
 
Za kraj, najavio je nastavak borbe.
 
"Kad dođeš na start uvijek probaš napraviti najbolje što se može. U nekakvim situacijama je to sve što možeš učiniti. Zdravstveno stanje je takvo kakvo je, ali ja se borim dalje. Htio bih reći i da na mojem putu i putu moje obitelji ništa nije prošlo bez borbe. Svi pitaju, zašto bi se čovjek borio kad je teško. Meni je borba rutina. Još uvijek vjerujem da bih mogao voziti bolje od ovoga, treba vjerovati i boriti se".
 
I Ivica će, zajedno s Filipom Zubčićem, u četvrtak put Adelbodena, ali će preskočiti veleslalomsku utrku.
 
"Ne vjerujem da se isplati voziti i razbijati koljeno na veleslalomu. Koljeno je meni kao resurs. Ograničen je i treba ga čuvati.", zaključio je."
 
 
 

Pročitajte više