Kovač: Žao mi je Šimunića, pa njegovi najbliži prijatelji su Srbi, Amerikanci...

Foto: Guliver Images/Getty Images

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Niko Kovač ponovno se osvrnuo na prijevremeno umirovljenje Josipa Šimunića, koji je zbog zloglasnog pokliča "Za dom spremni" suspendiran na 10 utakmica. Kovač je ponovio kako mu je žao zbog svega što se dogodilo, ali se osvrnuo i na ono što hrvatsku reprezentaciju čeka na SP-u.

"Svi će nas gledati, našu malu državu. Protiv Brazila otvaramo turnir, a mi se moramo potruditi da im što više otežamo. Pripremit ćemo se za svakog protivnika, a na igračima je da to odrade na terenu", rekao je Kovač za RTL.

"Žao mi je Šimunića, on je dobar momak, čovjek koji nikoga nije htio uvrijediti. On u užem društvu ima razno raznih nacija počevši od Hrvata, Australaca, Srba, Amerikanaca, Austrijanaca. Vjerujte mi da nikoga nije htio uvrijediti", objasnio je izbornik.

"Vodim samo najbolje na SP"

Kovač je poručio kako će voditi samo one koji su se dokazali na terenu, a otvorio je mjesta i za neka nova lica. Ovdje se prvenstveno misli na Gregoryja Sertića, koji je iza Zlatana Ibrahimovića najbolji igrač francuskog prvenstva. Inače, veznjak Bordeauxa izjavio je kako želi igrati za Hrvatsku.

"Konkuriraju svi koji imaju hrvatsku putovnicu i igraju odličan, vrhunski nogomet. Očekujem da se pokažu na terenu, a mi ćemo odlučiti je li to dovoljno ili ne. Što se tiče Sertića, pratimo ga i pogledat ćemo ga uživo, svakako!", za kraj će Kovač. 

Pročitajte više