Kovač priznao: Nisam zadovoljan, ovo je šteta! Nisam želio riskirati

Foto: Hina

VELIKU priliku propustila je Hrvatska na Islandu. Nulom u prvom poluvremenu bitke za SP nije bio zadovoljan ni novi izbornik. Hrvatska je bez pobjede petu utakmicu u nizu. Maksimirski je uzvrat za četiri dana.

"Nisam zadovoljan jer nismo zabili. Potvrdilo se da je Island ekipa koja ima veliki mentalitet i fajterski karakter. Oni su izdržali, iako smo ih dobro pritisnuli u drugom dijelu.  Ovo je šteta. Imali smo dvije-tri sjajne šanse, ali njihov vratar imao ja savršen refleks. No, optimistično idemo dalje, držimo put prema Brazilu", prva je reakcije Kovača, čiji igrači nisu iskoristili praktički dva igrača više (crveni Skulasona i ozljeda Sigthorssona). 

"Ulog je velik, svi znamo da je ovo utakmica za SP. Ne može se tu očekivati ništa opušteno. Mi želimo da su igrači opušteni, ali oni su ipak u grču".

"Ono čime sam najviše nezadovoljan je činjenica da nismo spustili loptu i igrali po podlozi. Igrali smo njima u kontre, trebali smo napraviti višak, kao što je par puta napravio Perišić na lijevoj strani, ali umjesto dobrih povratnih lopti,  mi smo nabacivali... Previše smo centrirali, a njihov vratar je sve to kupio. Tražio sam da kada probijemo bok, šaljemo povratnu loptu na 16 metara.

Tako se uostalom i izrodila najbolja šansa Hrvatske pred kraj utakmice, koju je nakon povratne Mandžukića propusti zakucati Perišić.

"Da, tražili smo upravo više takvih šansi. Kada Island probijate na strani, oni se svi uvuku u 16 metara, a mi to nismo iskoristili. Ubacivanja su za njih bila savršena priča, a mi smo previše ubacivali. Tako se nismo dogovorili"

Kovač je zamijenio Mandžukića:  Ako netko nije IN, drugi će dobiti priliku!

Na poluvremenu je Kovač zamijenio startera Ivu Iličevića.

"Nažalost, Ivo nije ušao u igru kao što sam očekivao, ali da je Olić bio zdrav, igrao bi od prve minute", kazao je Kovač i priznao da nakon isključenja islandskog igrača nije htio odmah riskirati.

"Točno je da nakon isključenja nisam htio narediti veliki rizik, čekali smo, ali nam nije uspjelo zabiti jer su se oni dobro branili. Nadam se da se Island u ovom drugom dijelu s igračem manje dosta potrošio, a mi ćemo u Zagrebu uz naše navijače imati dodatnu motivaciju. Optimist sam"

Povukao je na samom kraju iz igre i Mandžukića.


"Razmišljao sam o tome, hoćemo li igrati s dva napadača...  Ne želim ovdje ulaziti u priče, ali ako netko ne odigra dobro, ako nije dovoljno in, netko drugi će dobiti priliku. To ne znači da Mandžukić neće igrati u idućoj utakmici"

Dok je Kovač govorio pred kamerama, iza njega su hrvatski igrači odrađivali trening.

"Ovi dečki koji nisu igrali odradit će lagani trening, ne želim da nitko odmara. Imamo odgovornost i prema njihovim klubovima"

OPŠIRNIJE:

>>> Vlaović:  Ovo je drugi najgori rezultat!

>>> Pranjić:  Riješit ćemo ih u Zagrebu!

Pročitajte više