Kovača naljutili islandski novinari: "Mislio sam da ste gospoda sa sjevera, ali očigledno niste"

Foto: Hina

NIKO KOVAČ pojavio se pred novinarama na posljednjoj pressici pred sutrašnju utakmicu s Islandom na Maksimiru. Uzvratni susret koji će odlučiti o putniku na Svjetsko prvenstvo počinje u utorak u 20:15.

Hrvatski izbornik na samom je početku pressice dobio pitanje o navodnom opijanju igrača u hotelu nakon prve utakmice prošlog petka. Islandski novinar ga je pitao kako to komentira istaknuvši kako on zasigurno zna da su igrači pili. Kovač mu je odbrusio:

"Da li vi stvarno vjerujete da su pili? Vjerujete, znate! Svaka čast vašem hotelu i gostoprimstvu. Mislio sam da ste gospoda sa sjevera, ali očigledno niste. Ja sam još više siguran da nitko nije ni dotaknuo alkohol".

Kovač: Sutra je "biti ili ne biti"

Zatim se Kovač okrenuo nogometu: "Prednost je za nas što igramo doma. Kako sam gledao trening, vidim u očima mojih igrača žar i želju za plasmanom u Brazil".

"Dosta toga ne moramo promijeniti. Imali smo dosta posjeda lopte, bili smo dominantnija ekipa, dok je Island pokušavao s dugim loptama doći do realizacije. Kako ne bih bio uvjeren da ćemo proći? Zato sam i preuzeo reprezentaciju. Sutra je biti ili ne biti, jedno pravo finale", rekao je Niko Kovač.

"Radimo, ne sunčamo se! Ali u sedam treninga nije lako promijeniti stvari"

Nakon svoje prve utakmice na klupi seniorske momčadi, novi izbornik je za jedno iskustvo bogatiji. U debiju je izvukao nulu, a u uzvratu vjeruje u prvu pobjedu.


"Napravili smo analizu. To su detalji, sitnice. Mi, ako nađemo pravo rješenje u pravom trenutku, onda je to dovoljno. Moramo djelovati kao zajednica. Mislim da smo u defanzivi djelovali kao momčad, nismo protivniku pustili puno prostora. Drugi dio, prema naprijed, nije kako priželjkujemo. U sedam treninga nije tako jednostavno promijeniti stvari ali radimo na tome, ne sunčamo se", dodao je.

"Kao bivši igrač, znam razliku između pada kada te netko gurne i kada igrač pokušava simulirati"

Kovač je prokomentirao i ljutnju islandskog izbornika na glavnog suca prve utakmice, koji je domaćinu isključio igrača početkom drugog dijela.

"Ako se Lagerback ljuti na suca onda se mogu ljutiti i ja. Pogledao sam snimku nekoliko puta, a nemojte zaboraviti da sam ja bio igrač. Znam razliku između pada kada te netko gurne i kada igrač pokušava simulirati. Još uvijek imam respekt prema reprezentaciji Islanda, svatko želi pobjedu i otići na SP, ne mogu im to zamjeriti, međutim glupo je govoriti da je sudac natezao za Hrvatsku", rekao je.

"Vježbanje jedanaesteraca pred praznim tribinama nema smisla"

Na kraju je istaknuo kako sasvim miran i pun samopouzdanja dočekuje sutrašnji dvoboj.


"Naravno da vam neću reći sastav, ali samo da znate, sve imamo posloženo za sutra, naravno ako se netko ne ozlijedi na večerašnjem treningu. Imao sam ja sve spremno i za prvi susret, ali sam vas malo zavlačio, tako to ide. Spremni smo i uvjereni u pobjedu".

"Jesmo li vježbali jedanaesterce? Nismo, to nema smisla. Što nama znači da igrači deset puta pucaju s jedanaest metara na treningu pred praznim tribinama, kada im to neće ništa koristiti sutra kad budu igrali pred više desetaka tisuća ljudi. Zašto trošiti vrijeme na besmislene simulacije".

"Znam da nema krova, ali dođite, bodrite nas"

"Imamo naviku da kad nas ne ide, prebacujemo igru. Lako je sad govoriti, ali to radimo 20 godina i imamo samo 10 dana da to promijenimo. Moramo što prije zabiti gol, to će nam dati krila", rekao je Kovač nešto kasnije pred kamerom HTV-a.

U središnjem dnevniku još jednom je dobio priliku pozvati navijače na stadion.

"Apeliram još jednom navijačima, znam kakva je situacija, znam da nema krova, ali dođite, bodrite nas, bitno je Svjetsko prvenstvo", zaključio je izbornik.
 

Pročitajte više