Kraj sjajnog Čačićevog niza i nastavak Dinamove europske noćne more

DINAMO je na Maksimiru u novu sezonu Lige prvaka ugazio porazom. Porto je slavio s 2:0 golovima Gonzaleza i Defoura.

>>> Tijek utakmice


Šimunić besprijekoran, Kelava najslabija karika

Porto je bio bolji tijekom cijele utakmice uz tek poneku kratkotrajnu inicijativu Dinama čiji je vezni red trener Ante Čačić pomladio debitantom Brozovićem i Ademijem. U napadu su prijetili Rukavina i Čop dok se Sammir borio sa svojim čuvarima da pronađe prostor za igru.



Obrana Dinama funkcionirala je dobro. Šimunić i Vida bez greške su zaustavljali brze i snažne Portove napadače Varelu, Martineza i Gonzaleza, ali nesigurnost je pokazivao Kelava, čija je pogreška i dovela do prvog gola. Dinamov vratar bio je svladan i na početku drugog poluvremena, Gonzalez se pucao pored njega, ali Tonel je spriječio novi šok. Veliku pomutnju u zadnjoj modroj liniji radio je Mourinho koji je u 60. minuti iz slobodnjaka pucao preko grede.

Carrasco propustio izjednačiti s tri metra!

Čačić je, vjerojatno poučen iskustvom svojih prethodnika, kod zaostatka 0:1 nastavio juriti izjednačenje. Umjesto Ademija i Rukavine ušli su Beqiraj i novo pojačanje Carrasco, ali ni to nije pomoglo. Najveću priliku na utakmici upravo je Carrasco propustio realizirati u 78. minuti. Čop je ubacio Pivariću u protivnički kazneni prostor s lijeve strane, ovaj mu je vratio, a Čop prebacio na drugu stranu gdje je Carrasco sa 2-3 metra odbio loptu u gol, a u posljednji tren sa crte je izbio raspoloženi vratar Helton.

Veličanstvena serija neporaženosti Ante Čačića završila je u prvoj utakmici Lige prvaka, a negativna serija Dinama u Ligi prvaka je nastavljena. PSG i Porto pobjedama su zauzeli vrh ljestvice, dok će zagrebački i kijevski Dinamo prve bodove tražiti u drugoj utakmici.

Pročitajte više