"Kramarić je ponizni učenik i ako dobije radnu dozvolu, debitira već sutra protiv Stokea"

Foto: Twitter

NIGEL PEARSON, trener Leicestera, veliki je fan Andreja Kramarića i nada se da će 23-godišnji napadač, za kojeg je plaćena rekordna klupska odšteta od 9.5 milijuna funti, dobiti radnu dozvolu do sutra, kako bi debitirao za novi klub na domaćoj prvenstvenoj utakmici protiv Stokea, koja se igra od 16 sati.

Iako Kramarić nije sakupio dovoljan broj nastupa za reprezentaciju u posljednje dvije godine (75 posto), kako bi ispunio kvotu potrebnu za dobivanje radne dozvole, Pearson se nada kako je Leicester u zahtjevu za izdavanje dozvole iznio dovoljno argumenata kako bi odmah pomogao u borbi za opstanak, jer nakon 21 kola Leicester je zadnji na tablici, tri boda udaljen od zone spasa.

"Jako sam sretan što smo postigli dogovor oko Kramarićevog dolaska i nadam se da će posao biti zaključen prije vikenda, kako bi bio u konkurenciji za utakmicu. Naravno da igrač treba proći vrijeme adaptacije, ali on je veoma skorman i ponizan. Predan je učenju na treninzima, a kvalitetu je dokazao tako što je kao mlad postao internacionalac s europskim klupskim iskustvom." hvali Pearson Kramarića.

"Uvjereni smo da će biti još jedna palica u torbi, da se izrazim golferskom terminologijom. Igramo dobro i kretaivni smo, ali često nam nedostaje ubojitost kako bi zaključili utakmice." ističe Leicesterov trener što se očekuje od Kramarića.

Ali, malo je nedostajalo da on dobije veliku konkurenciju u iskusnom golgeteru Jermaineu Defoeu, koji je umjesto Lisica odabrao Crne mačke: "Bili smo u ozbiljnim razgovorima s njim, ali odlučio se za Sunderland i nemam tu išta više za komentirati."

Ipak, Pearson priznaje kako klub aktivno radi na dovođenju još nekoliko igrača do kraja zimskog prijelaznog roka.
 

Pročitajte više