Kramarić najbolji strijelac, Zadar primio najviše golova, a Hajduk promijenio najviše trenera

Foto: Hina 
 
IAKO od prošle zime nastupa u Engleskoj, Andrej Kramarić sačuvao je titulu prvog strijelca Prve HNL U sezoni 2014/15. Kramarić je domaću Zlatnu kopačku osvojio s 21 pogotkom i nitko ga nije uspio prestići u drugom dijelu sezone.
 
Najbliži je bio Dinamov Henriquez kojem je nedostajao samo jedan pogodak da se izjednači s Kramarićem. Obzirom da se našao na širem popisu reprezentacije Čilea uoči Copa Americe, Dinamov ofenzivac propustio je dva posljednja prvenstvena kola. 
 
Treći je sa 16 pogodaka Dejan Radonjić iz Istre 1961, a Gabrijel Boban se pogotkom u posljednjem kolu probio na četvrto mjesto, dok je peti ostao Duje Čop s 12 pogodaka u Dinamovom dresu iz prvog dijela prvenstva.
 
Dinamo je postigao najviše pogodaka ove sezone (85), a najmanje su zabili Zadrani, svega 35. Zadar je ujedno i klub koji je primio najviše golova, čak 73. Najmanje je primio Dinamo, 21 pogodak.

Lokomotiva - Split pred 25 gledatelja 
 
Uvijek je zanimljiva statistička rubrika ona o posjećenosti hrvatskih stadiona.
 
Prema službenoj statistici Prve Lige najveću gledanost imao je Hajduk, 103 024 gledatelja, dok je NK Zagreb pobudio najmanje zanimanje: u cijeloj sezoni ukupno su okupili 24 700 gledatelja.
 
Utakmica koja je privukla najviše publike bila je očekivano ona između Hajduka i Dinama na Poljudu. Susret je završio 1:1 pred 20 tisuća gledatelja. 
 
Najmanja posjećenost zabilježena je na utakmici Lokomotive i Splita koju je pratilo 25 gledatelja. 
 
Kada je riječ o smjenama trenera, sezona je bila relativno mirnija nego prethodne, ponajviše zahvaljujući statusu Zorana Mamića kod brata i gazde Zdravka. Najviše je rotacija obavio Hajduk, četiri i to sve u drugom, proljetnom dijelu prvenstva. 
 
Lista strijelaca Prve HNL:
21 - Andrej Kramarić (Rijeka - otišao u Leicester)


20 - Angelo Henriquez (Dinamo)


16 - Dejan Radonjić (Istra 1961)


13 - Gabrijel Boban (Zagreb)


12 - Duje Čop (Dinamo - otišao u Cagliari)


11 - Soudani El Arabi (Dinamo)
     Marko Pjaca (Dinamo)


10 - Sokol Cikalleshi (Split)
     Marko Mirić (Slaven Belupo) 

 

Pročitajte više