Kreće odbrojavanje Manciniju: City pao kod Sunderlanda, Old Trafford u deliriju!

Foto: AFP

BOXING day ispunio je očekivanja, bio je to nogometni Božić prepun šokova i uzbuđenja. Pogodak koji je Chicharito zabio Newcastleu u 90. minuti za pobjedu Uniteda 4:3 dobio je ekstra težinu jer je u isto vrijeme Roberto Mancini pokleknuo kod Sunderlanda!

1:0 slavili su domaćini pogotkom Johnsona, Mancini nije imao plan B, i nakon što je ispao iz Lige prvaka, polako gubi i utrku za naslov Engleske. Mogao bi izgubiti i posao.

Plavima je presudio njihov nekadašnji član, 25-godišnji Adam Johnson pogotkom u 53. minuti. Mancinijeva momčad nizala je šanse i promašivala ih. Dobar je posao na vratima Sunderlanda odradio Mignolet koji je zaustavio dobre pokušaje Yaye Tourea i Davida Silve. Kompany je početkom susreta pogodio stativu.

Treći put u nizu City je poražen kod Sunderlanda, čime je Mancini izjednačio rekord koji drži na gostovanjima kod Evertona. Crne mačke izdržale su žestoke napade Cityja u posljednjih deset minuta i izborile tešku i vrijednu pobjedu.

Zahvalio im je i Alex Ferguson nakon ljepotice na Old Traffordu, gdje je Newcastle tri puta vodio i izgubio! Ne samo da nisu bili podređeni, već su Unitedu parirali u napadačkom dijelu, a u 84. minuti, kod rezultata 3:3, Ameobi je pogodio i stativu. United je imao nešto veći posjed, ali u udarcima na gol bili su izjednačeni.

Već u četvrtoj minuti Perch je doveo Svrake u vodstvo pogotkom nakon odbijanca, a potom je uslijedio Evans show. Reprezentativac Sjeverne Irske najprije je izjednačio na asistenciju Chicharita nakon ubačaja s desne strane, pa Newcastleu nakon četiri minute autogolom opet poklonio vodstvo. Evans je Newcastleu zabio i u listopadu u pobjedi 3:0.

Cisse je bio novi strijelac za goste, ali svoj 13. pogodak ove sezone zabio je Van Persie i ponovo izjednačio rezultat. Chicharito je bio čovjek odluke, a loptu mu je servirao Carrick. United je igrao bez Waynea Rooneyja, koji liječi lakšu ozljedu.


 

Pročitajte više