Kukoč "Bezobrazni" poručuje Kovaču: Ja sam najbolji hrvatski lijevi bek, ali nikome ne ližem guzicu!

Foto: Twitter

TONĆI KUKOČ, 24-godišnji lijevi bočni CSKA Sofije, lidera bugarskog prvenstva bez kompromisa i kompleksa savjetuje izbornika i to pred utakmicu s reprezentacijom zemlje u kojoj je na privremenom radu: "Mjesto mi je u prvom sastavu Hrvatske jer sam najbolji na toj poziciji."

Ali, to nije sve, Kukoč, kojem zbog "prčevitosti" i nedostatka dlaka na jeziku, hrvatski i bugarski fanovi tepaju "Bezobrazni" ("Na kopački mi piše "Bezobrazan" i od tada je ta riječ postala zarazna", objašnjava Kukoč) nudi i neobično jamstvo: "Ako se dokaže suprotno, dakle da nisam najbolji hrvatski lijevi bek, ostavit ću se nogometa."

"Ludu glavu", kako živopisni Kukoč sam sebe samokritično naziva, već ste imali prilike upoznati na našem portalu, a i nas je začudilo kako je prošle godine bila čitana njegova poučna i zanimljiva priča za sve one koji u Hrvatskoj ulaze u ralje profesionalnog nogometa.

CSKA Sofija, kojem je prošle godine nad glavom visio bankrot, u najvećem stilu vratio se na vrh bugarskog nogometa; nakon deset kola prvi je na tablici sa četiri boda više od drugog Levskog i pet više od Ludogoreca, kojeg je u prvom kolu skupine LP, Liverpool na Anfieldu pobijedio tek zahvaljujući sumnjivom penalu.

Bugarskog lidera ovog ljeta pojačao je Kukoč, Hajdukovac koji je u Sofiju došao preko Brescije i koji se u bugarskoj metropoli odlično snašao, a zabio je i golčinu prortiv Mareka.

Kako si završio u Bugarskoj?


"Trebao sam otići u Sampdoriju, ali je transfer u zadnji tren propao. Lijepo mi je bilo u Bresciji, ali to je ipak druga liga, a meni je cilj hrvatska reprezentacija, a do nje ću lakše doći budem li igrao u Europi, gdje će CSKA svakako biti od sljedeće ljeta, jer nećemo tek tako pustiti prvo mjesto."

Tvoja procjena kvalitete lige u kojoj igraš?

"Bugarska je jaka liga, najbolji dokaz je što Ludogorec igra Ligu prvaka. Ali, vjerujem da ćemo mi biti prvaci."

Bugarske kolege govore nam da su te navijači odlično prihvatili. Je li to zbog tvoje borbenosti i stava?

"Upravo zbog toga, ali i zato jer sam već sada po ocjenama novinara najbolji lijevi bek u bugarskoj ligi."

Zašto misliš da si bolji od konkurenata u Hrvatskoj?

"Zasluzio sam šansu jer smo prvi na tablici s pet bodova prednosti ispred sudionika LP, a ja igram odlično.

Svi ostali lijevi bekovi dobili su priliku i nisu je iskoristili, a u klubovima igraju po 20 minuta i bore se za opstanak.

Meni je konkurent samo Strinić, ali ja sam najbolji lijevi bek u Hrvatskoj."

Znači, ne priznaješ ostale?

"Znam samo za dva lijeva beka u Hrvatskoj, prvi je gospodin Robert Jarni sa kojim se nitko ne može usporediti. A drugi je Strinić, to je jedini moje konkurent za lijevi bek."

Što bi ti donio Hrvatskoj što joj sad nedostaje?

"Bio bih odavno u reprezentaciji da sam se ulizivao, ali ja ne ližem guzicu nikome, cijeli život radim onako kako ja mislim da treba, tako ako zajebem, da znam da mi nitko drugi nije kriv."

Zašto misliš da si bolji od Strinića, Leovca, Pivarića?

"Treba mi prilika da pokazem da sam najbolji, ne sumnjam niti malo da ću je iskoristiti. Za Strinića mislim da je dobar igrač, zato sam i rekao da mi je on jedini pravi konkurent. Leovca nisam gledao, a Pivarić je dobio svoje šanse i nije ih iskoristio, tako da je red na mene."

Je li te itko kontaktirao iz HNS-a, jesu te ikad gledali?

"Dok je bio Štimac izbornik gledali su me, na kraju je Štimac dobio otkaz, tako da ništa nije bilo od toga, ali bolje da tada nisam došao, jer igrao sam drugu ligu, pa bi i za mene rekli da sam došao nezasluženo. Zato je bolje ovako, dužim i težim putem, ali zasluženim."

Prilično si samouvjeren, da ne upotrijebimo neku težu riječ?


"Ja stvarno poštujem svakoga, ali se nikoga ne bojim. Uvijek sam radio po svome, mnogi su rekli da ću radi takve glave propasti, ali sam nastavljao po svom,i kada sam bio na teškom dnu, kada nisam igrao u Hajduku, radio sam po svom. Izašao sam jači iz svega, nikada mi na  pamet nije palo da odustanem ili da kažem da mi je teško. Zna se kome je teško, onim ljudima što rade za dvije tisuće kuna mjesečno, a imaju doma obitelj i pitanje je hoće li uspjeti preživjeti. Njima je teško, mi nogometaši nemam pravo ikada reći da nam je teško."

Pročitajte više