Kukoč: Znam da me Kovač prati, jedva čekam zaigrati protiv Talijana koji mrze nas Balkance

Foto: Guliver Image/getty Images

TONĆI KUKOČ, 24-godišnji lijevi bočni CSKA Sofije, jedna je od najtraženijih osoba uoči okršaja Bugarske i Hrvatske (petak, 20:45 sati) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Nakon što je putem Indexa poručio Niki Kovaču da je on najbolji hrvatski lijevi bek, ali da nikome ne liže guzicu, bugarskim medijima je otkrio gdje je Hrvatska najslabija.

"Na poziciji lijevog bočnog. I totalno sam ozbiljan. Jedini dobar lijevi bek je Ivan Strinić iz Dnjipra, ali prednost ispred njega ima dešnjak Šime Vrsaljka, koji je čak i ozlijeđen", rekao je Kukoč i otkrio da bi uskoro mogao ostvariti svoj san i zaigrati u reprezentaciji.

"Prilično sam siguran da ću za utakmicu protiv Italije biti u reprezentaciji. Moj menadžer Predrag Rački je već razgovarao s Nikom Kovačem i znam da me on prati."

"Talijani su jako loši ljudi i mrze Balkance"

Kukoč jedva čeka okršaj s Talijanima za koje smatra da nisu dobri ljudi.

"Kovač me je gledao jednom dok sam igrao u Bresciji, ali sam tada dobio crveni karton. Jedva čekam Talijane, to je moja utakmica jer su Talijani loši ljudi. Jako mrze nas Balkance. Želim da na Euro odu Hrvatska i Bugarska."

"Odbio sam Sampdoriju jer nisam više htio igrati u Italiji"

Kukoč je Bugarima otkrio i jednu zanimljivu priču, koja ga je otjerala iz Italije...

"Igrali smo protiv Modene za Seriju A, za 14 milijuna eura. Izgubili smo 1:0 i kapetan momčadi se smijao u svlačionici. Upitao sam ga što mu je smiješno i potukli smo se. Na kraju sam ja kažnjen sa 100 tisuća eura."

"Suigrač mi je rekao da je presretan što ja ne igram u petak"

Vratio se na utakmicu Bugarske i Hrvatske...

"Bit će teška utakmica. Ne za Bugarsku, već za Hrvatsku. Bugari su jaki, a Hrvatska je bez mene. Moj suigrač Popov, bugarski reprezentativac, rekao mi je da je presretan što ja neću igrati u petak", rekao je lijevi bočni bugarskog kluba, kojem je najdraži igrač Miki Rapaić, a trener Krasimir Balakov.

"Rapaić je pravi igrač, moj idol. Balakov je, pak, trener koji mi je dao priliku da se dokažem u Hajduku."

Pročitajte više