Lajović zakomplicirao, ali Čilić je izborio hrvatsko četvrtfinale

Foto: Hina

MARIN Čilić svladao je u drugom kolu PBZ Zagreb Indoorsa srpskog predstavnika Dušana Lajovića rezultatom 6:4 7:5. U četvrtfinalu u petak čeka boljeg iz ogleda Ive Karlovića i Ivana Dodiga pa je već sad jasno kako će hrvatski tenisač igrati u subotnjem polufinalu.

Branitelj naslova ušao je kao favorit u ogled protiv 101. igrača svijeta, a to je pokušao opravdati što ranijim breakom u prvom setu. No, unatoč naporima i prilikama, srpski tenisač popustio je pod pritiskom tek u petom servis gemu. Nakon šest neiskorištenih lopti za krađu servisa, Lajović je kod 5:4 za Čilića napravio dvostruku pogrešku i poslao prvi set protivniku.

Odmah na startu drugog seta vidjeli smo reprizu, Lajović s dva uzastopna netočna servisa na break loptu omogućava Čiliću odlazak na 3:0. Izgledalo je kako će ostatak seta biti dorađivanje posla, no 37. igrač svijeta propustio je još nekoliko prigoda, a Srbin je to naplatio s tri uzastopna gema, vraćanjem breaka i dolaskom na 4:4.

Oba su tenisača potom zadržala servis, no prilikom serviranja za tie-break Lajoviću je koncentracija ponovno popustila i na break loptu protivnika poslao je loptu u aut za 19. pobjedu Čilića na Zagreb Indoorsu.

Marin je danas odservirao 12 as servisa, a na kraju je iskoristio tri break lopte od ukupno deset. Za razliku od prvog meča, imao je nešto niži postotak ubačenog prvog servisa (65 posto), kao i manji postotak osvojenih poena nakon njega (79 posto).

Pobjednik ovog meča u petak će čekati boljeg iz susreta Ivana Dodiga i Ive Karlovića, koji je na rasporedu sutra, što je već sad pozivnica za gledanje hrvatskog predstavnika u polufinalnom ogledu.

PBZ Zagreb Indoors, drugo kolo:

Čilić - Lajović 6:4 7:5

Pročitajte više