Legendarni Di Stefano i novi papa iz istog kvarta: "Vjerojatno smo igrali nogomet zajedno"

Foto: ilpost.it; Papa Franjo vatreni je navijač San Lorenza iz Buenos Airesa. Alfredo Di Stefano je igrao za River

LEGENDARNI argentinski nogometaš Alfredo di Stefano koji je svoje ime urezao u nogometnu povijest u dresu Real Madrida vjeruje da je u mladosti igrao nogomet s novoizabranim papom Franjom.

Jorge Mario Bergoglio i Di Stefano navodno su odrastali u istom kvartu Buenos Airesa gdje se na ulicama gotovo uvijek igrao nogomet. Di Stefano je samo 10 godina stariji od argentinskog pape, a jedan od najvećih nogometaša u povijesti priznaje da mu je drago što poglavar katoličke crkve dolazi iz njegovog kvarta.

"Možete zamisliti kako sam bio sretan kad je izabran. On je vjerojatno bio jedno od djece s kojima sam igrao nogomet.  Morat ćete njega pitati, ipak sam ja tada bio popularniji jer sam odmalena bio član Rivera.

Bergoglio je kao kardinal često posjećivao San Lorenzo, klub iz Buenos Airesa čiji je veliki navijač. Više o klubu za kojeg navija novi papa pročitajte OVDJE. Njegov prethodnik Joseph Ratzinger nije previše mario za nogomet, ali kao Bavarac bio je sklon Bayernu. Papa Ivan Pavao II u mladosti je bio golman. 

Pročitajte više