Legendarni ratni trener Šibenika objasnio Kulušiću što je i kako se brani interes kluba

Foto: Cropix

STIPE KEDŽO trener je koji je najveći dio karijere dao svome Šibeniku. Najprije je od 1974. godine šest godina radio s mlađim kategorijama, a zatim je u dva mandata vodio i prvu momčad. Trener kluba koji je u ratno vrijeme putvao preko "pontona" da može igrati domaće utakmice bez zviždanja granata, poslao je jasnu poruku Anti Kulušiću što misli o njegovoj brizi za Šibenik, novog trećeligaša.

> Kako me "zblaznuo" Ante Kulušić

"Razočaran sam Antom Kulušićem, dopredsjednikom HNS-a. Nakon što je klub kojeg je on praktički zastupa nepravedno izbačen u treći rang, Kulušić je iz moralnih razloga trebao dati ostavku na funkciju u HNS-u. Neshvatljivo je da je Kulušić kao prvi čovjek šibenske politike i od velikog utjecaja u klubu, nastavio sjediti i surađivati s ljudima koji su zapravo HNK Šibenik žrtvovali radi Hajduka. Stoga sam žalostan zbog takvog čina Ante Kulušića jer nije normalno da nastavi suradnju s takvim ljudima", rekao je za Šibenski portal Kedžo koji je zbog izdaje HNS-a u ratno vrijeme dao neopozive ostavke na pet funkcija u HNS-u.

"Tada nas je izdao prvi čovjek Saveza Mladen Vedriš koji je na sastanku kod župana Bubala u Šibeniku obećao da će glasovati za proširenje lige. Međutim, dogodio se salto mortale i Vedriš je glasovao protiv. Zbog te izdaje žrtvovao sam sve svoje funkcije u HNS-u za naš klub, a to sam isto u ovoj situaciji očekivao i od Ante Kulušića kao dopredsjednika HNS-a. Na žalost ovakvo njegovo ponašanje govori o njemu kao karijeristi, odnosno o čovjeku koji nije spreman za svoj klub vratiti funkciju."

"Mamić je glumio prijatelja našeg kluba, odvodio najbolje igrače i na kraju nam ga je zabio"

Razočarao ga je i Zdravko Mamić kojeg smatra najvećim izdajnikom Šibenika.

"Zbog situacije u koje se našao Šibenik, najvećim izdajnikom smatram Zdravka Mamića. Sve ove protekle godine glumio je prijatelja našega kluba, odvodio najbolje igrače i na kraju nam ga je zabio – nogometnim rječnikom kazano. Vidite, da je Zdravko Mamić htio da Šibenik ostane u Drugoj ligi, to je mogao učiniti jer je vodio sjednicu Izvršnog odbora u odsutnosti Davora Šukera kad se o tome raspravljalo."

Pročitajte više