Liječnik Michaela Schumachera stigao u posjetu Bianchiju: Francuz i dalje kritično, ali stabilno

Foto: Screenshot; Youtube

STANJE mladog vozača Formule 1 Julesa Bianchija i dalje je kritično, ali stabilno. 25-godišnji Francuz u nedjelju je doživio tešku nesreću tijekom utrke za VN Japana. Bianchi je sletio sa staze te je udario u auto-dizalicu koja je u tom trenutku podizala bolid Adriana Sutila, koji je krug ranije završio u zidu.

Bianchi je odmah hitno prebačen u bolnicu, gdje je podvrgnut operaciji glave.

Posljednje informacije:

09:00 Bianchi je u stanju inducirane kome, što znači da su mu liječnici smanjili temperaturu tijela na oko 35 stupnja Celzijevih, zbog manje potrošnje energije mozga.

08:40 U bolnicu je stigao i Gerard Saillant. Riječ je o bivšem liječniku Michaela Schumachera, koji je bio dio ekipe koja se brinula oko legendarnog prvaka nakon njegove teške nesreće na skijanju krajem prošle godine. Podsjećamo, Schumacher je pao na skijanju te je glavom udario u kamen, a nakon nekoliko mjeseci borbe Schumi se probudio iz kome te se polako oporavlja.

08:30 Jučer se pojavila snimka nesreće.

08:00 Jean Todt, predsjednik FIA-e, zatražio je hitnu istragu koja bi trebala otkriti tko je kriv za ovu tešku nesreću. Jučer se pojavila snimka na kojoj se jasno vidi da je sudac umjesto žutom zastavicom mahao zelenom, a da je dizalica ušla na stazu bez "safety cara".

Pročitajte više