Ljubomorni Ronaldo zaprijetio Realu: Ako me ne počnete tretirati kao Barca Messija, odlazim na ljeto!

Foto: AFP

REAL je u panici: Kao da im nije dovoljno što su španjolsku titulu izgubili još u studenom, a u Ligi prvaka ždrijeb im je dodijelio United, nego im još najbolji igrač i strijelac prijeti odlaskom.

Nakon što je Barcelona po šesti put Messiju poboljšala ugovor, Cristiano poručio je Realu da zahtijeva puni tretman, u Barcinom stilu i skrbi za Messija, ili u suprotnom, odlazi ovog ljeta, donose svi španjolski mediji, a prenose engleski.

Naravno, osim njih, ova vijest obradovat će i PSG, koji bi rado u paketu doveo zalizanog genijalca i njegovog jednako sjajnog i prgavog sunarodnjaka na klupi Reala.

Ronaldo ljubomorno gleda prema Barceloni, ali ne zbog zaostatka na ljestvici, nego zato što je za razliku od Messijevih šest podizanja plaće, Real njemu nije nijednom ponudio povišicu, otkako je 2009. iz Uniteda doveden za 80 milijuna funti.

Podsjeća kako je mu je tijekom šest godina u Manchesteru, Alex Ferguson nudio, a on naravno prihvaćao, nekoliko pobljšanja ugovora, dok Florentino Perez "ima zmiju u džepu".

Ronaldo u Realu zarađuje 10 milijuna eura honorara od kluba, uz još oko tri milijuna na ime marketinških prava, ali to je polovica iznosa, drugu uzima Real.


U 169 nastupa za Real postigao je 170 golova i iako Real razmatra novi i poboljšani ugovor za njega, on želi da bude jedini najbolje plaćeni igrač, što je status koji za sada dijeli s Kakom.

Međutim, ključno je pitanje prihoda od marketinških prava ("image rights"): Kako bi odobrovoljila Messija, Barcelona mu je još u Laportino vrijeme prepustila cijeli iznos, dok Real i Ronaldo njegov dijele po pola.

Tankoćutna primadona s Madeire također se žali kako se u Realu ne osjeća dovoljno voljen i željen. Kako kaže, Barcin predsjedik Sandro Rossell prati Messija po cijelom planetu na dodjelama nagrada, dok se Florentino Perez pored njega pojavio jedan jedini put u sličnoj prigodi, na prošloj Uefinoj gala-večeri.

Pročitajte više