Lokomotiva povezala dvije pobjede, Slaven Belupo ostao prikovan za dno tablice

Foto: Hina

LOKOMOTIVA je u Koprivnici pred oko 600 gledatelja svladala Slaven Belupo s 2:0, strijelci za goste bili su Mario Musa i Domagoj Pavičić.

Rukavina u prvoj prilici pogodio vratnicu
 
Lokosi su na ovo gostovanje stigli nakon pobjede nad Rijekom u prošlom kolu, kojom su pobjegli s dna poretka i prepustili ga upravo Slaveni. Mogli su Zagrepčani povesti u sedmoj minuti, Rukavina se sjurio prema Picaku, koji njegov udarac vršcima prstiju skreće u vratnicu.
 
Bolji su bili igrači Tomislava Ivkovića u prvom dijelu, no nije bilo mnogo prigoda. Slaven je prijetio još manje, a zasluženu prednost Filijali pred odlazak na predah donosi Mario Musa. On je iskoristio loše vraćanje lopte vrataru do strane Filipa Ozobića i iz blizine zabio za 0:1.

Slaven propustio prilike u nastavku, izjednačili tek "u vratnicama"
 
U nastavku smo vidjeli nešto aktivnije domaćine, zaprijetio je Melnjak, zatim je Delić izmiješao obranu gostiju, no udarac je otišao pored gola. U 65. je Cesarec imao prazan gol pred sobom, ali je malo zakasnio na ubačaj Ozobića, a tri minute nakon toga Mirić je pogodio vratnicu.
 
U 73. je Zelenika lijepom obranom zaustavio udarac glavom Ozobića, a potom se probudila i Lokomotiva, Begonja je ugrija Picaka. Posljednju priliku Koprivničani su imali u 86. minuti, kad se Mirić nije dobro snašao pred golom nakon ubačaja Brleka.
 
Potvrdu pobjede gostiju mogao je donijeti Rukavina, koji se krasnim driblingom oslobodio dvojice čuvara u kaznenom prostoru i onda pucao malo pored vratnice. No, konačnih 2:0 u sudačkoj nadoknadi postavio je Pavičić, nakon odlaska Slavena naprijed uslijedila je kontra koju je mladi veznjak rutinski realizirao.
 
Lokomotiva je sad došla na devet osvojenih bodova, četvrta je, s bodom manje od Hajduka. Slaven Belupo, pak, sigurno će reprezentativnu stanku provesti na zadnjoj poziciji, na kojoj se nalaze s četiri boda.
 
Prva HNL, sedmo kolo:
 
Slaven Belupo - Lokomotiva 0:2 (Musa 44, Pavičić 90+3')
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.