Lovrene, odlazi iz Francuske. L´Equipe: Najgori je u ligi. Navijači kluba "kojem je izgubio 12 bodova" ga prodaju!

Screenshot: Youtube

NEVIĐENOM ruglu navijača Lyona i francuskih medija, izvrgnut je Dejan Lovren, za kojeg se ne mogu načuditi kako je tako loš i kiksevima sklon branič, uopće dospio u tako ugledan klub kao što je Lyon, ili da je uopće na širem popisu tako jake reprezentacije kao što je Hrvatska.

"Više od kiksera" za "više od kluba"

Za igrača kojeg zovu "Više od kiksera", namijenili su prelazak u ""Više od kluba", što je dakako slogan kojim se diči Barcelona. Koliko je Lovren, kojem je utakmica protiv Sochauxa prošlog vikenda jedna u nizu u kojima je poklonio gol suparniku, postao predmet sveopće sprdnje, pokazuje i najnovija akcija.

Navijači Lyona, pod gore navedenim sloganom, putem Twittera pokrenuli su akciju kako bi čovjeka, koji je najveća opasnost po gol koji bi trebao braniti, uvalili Barceloni!

Naravno, navijači često "uzmu na zub" igrača svoje momčadi, ali ovako nešto još nije zabilježeno, da navijači ogorčeni lošim igrama "stupa obrane", društvenu mrežu koriste za ovakvu subverziju, za što im je poslužio čitani katalonski list, odnosno njegova web stranica.

Operacija "Više od kiksera": Kliknite na site El Mundo Deportiva, da Lovrena uvalimo Barceloni

Barcelona treba pojačati obranu, nije to nikakva tajna, pa je El Mundo Deportivo ponudio čitateljima nekoliko imena stopera, koji su potencijalna ljetna pojačanja, da odaberu svoje favorite.

Odaziv je bio prilično velik, glasalo je oko 13 tisuća čitatelja, ali "izlasnost" ne bi bila toliko velika, da Lyonovi navijači, njih preko pet tisuća, nisu podvalili svog "Trojanskog konja".

Hummels, Kompany i Vermaelen nemaju šanse protiv "Trojanskog konja" navijača Lyona


Kikser Lovren je tako, dobio čak 39 posto glasova i u navijačkom izboru i za dlaku pobijedio Matsa Hummelsa iz Borussie Dortmund, trenutno možda najboljeg europskog stopera. Vincent Kompany, kapetan Belgije i aktualnog engleskog prvaka Cityja, ili David Luiz, brazilski reprezentativac iz Chelseaja, nisu imali šanse pored ovako nelojalne konkurencije.

Kad je navijač Lyona, Pierre Prugneau, na El Mundo Deportivu vidio da je među ponuđenim kandidatima i Lovren, putem Twittera pokrenuo je akciju, što je priznao u izjavi za popularnu radijsku iz Lyona, Radio Scoop.

Nakon sto je on to objavio na Twitteru, za svega dva sata, više od pet tisuća navijača Lyona složilo se kako je Lovren "više od kiksera".

Lovren kao negativni rekorder: L'Equipe ga je tri puta proglasio najgorim igračim kola

Isto misli i jedini francuski sportski dnevnik L'Equipe, koji je Lovrena izabrao za najgoreg igrača na terenu na utakmici protiv Sochauxa, za što mu je dao jako lošu ocjenu 2 i ujedno ga izabrao za najgoreg igrača kola.

Lovren je tako postavio negativni rekord, jer ovo mu je već treći put ove sezone da ga je L'Equipe izabrao za najgoreg igrača kola u Francuskoj. To nije uspjelo nijednom igraču osim njega.

"Lyonu je izravno izgubio 12 bodova"

Prije nedjeljnog kiksanja protiv Sochauxa (1:2), u prethodnim kolima, Lovren je zbog velikih grešaka u debaklu protiv Ajaccioa (1:4) i Bastije (1:3), kao glavni krivac za te poraze, još dva puta izabran za najgoreg igrača kola u francuskoj Ligue 1 od strane L'Equipea.

Ujedno je bio najgori igrač u jesenjem domaćem porazu Lyona od Bordeauxa (0:2), pa francuski mediji ističu da je svojim katastrofalnim kiksevima, ove sezone do sada izravno izgubio Lyonu najmanje 12 bodova.

Pročitajte više