Lucija se vratila i osvojila broncu! "Sorry ako ste dobili koju sijedu"

LUCIJA ZANINOVIĆ osvojila je brončanu medalju zlatnim bodom protiv Meksikanke Alegire Pene! Hrvatska ima i četvrtu medalju u Londonu, nastavlja se niz uspjeha taekwondoua!

Nakon tri runde rezultat je bio izjednačen 5;5, da bi Zaninović u dodatnoj rundi prva došla do "zlatnog boda" i brončane medalje.

Meksikanka je slavila u prvoj rundi, bolje je pogađala i povela s 4:1. Zaninović je izjednačila u drugoj dionici, a žalba meksičkog trenera na njezin udarac u glavu nije prošla.

U opreznoj trećoj rundi nije bilo pobjednice, tako da je medalju odlučio sretni "zlatni bod" koji je donio treće odličje hrvatskoj u taekwondou nakon bronci Sandre Šarić i Martine Zubčić na Igrama u Pekingu.

Broncu je Zaninović podijelila s Tajlanđankom Chanatip Sonkham.

"Vjerojatno su svi zbog mene dobili par sijedih dlaka"

"Presretna sam, medalja je u džepu. Ne mogu biti nego presretna. Bilo je teško, vjerojatno su svi zbog mene dobili par sijedih dlaka. Sorry", rekla je uzbuđena Lucija i nastavila:

"Loše sam otvorila borbu za broncu, ali stisnula sam, željela sam pobjedu više nego išta i to se pokazalo i više nego uspješno. Europsko zlato se ne može usporediti s olimpijskom medaljom, drago mi je da sam nagradila svoj trud u posljednjih 10 godina", izjavila je brončana Hrvatica nakon borbe, a zatim najavila proslavu s roditeljima i sestrom Anom.

"Proslava će biti dobra, ali idem doma odmah nakon proglašenja jer sam u sobi s Anom koja se bori u četvrtak rano ujutro. Ona je moja zvijer, vjerujem da će dati sve od sebe. Slavit ćemo kad i ona uzme medalju."

Izvještaj polufinalne borbe

Lucija je u polufinalu izgubila od zlatne iz Pekinga i dvostruke svjetske prvakinje Wu Jingyu s kojom se borila i lani u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, ali je poražena uvjerljivo s 10:1.

Wu Jingyu je fantastično otvorila borbu. Već u drugoj sekundi pronašla je put do glave Lucije Zaninović i upisala tri boda. Lucija se vratila do 3:2, ali se Kineskinja do kraja prve runde odlijepila na pet bodova prednosti.

U drugoj rundi Lucija se sjajno držala, osvojila dva boda, ali je njenu neopreznost u jednom trenutku iskoristila Wu Jingyu i zaradila tri boda.

U trećoj rundi Lucija je morala ići na sve ili ništa. Hrvatica je napadala, a Kineskinja skupljala bodove. Na kraju je slavila s dvanaest bodova prednosti.

Izvještaj četvrtfinalne borbe

Četvrtfinale nije dobro počelo za Zaninović. Argentinka Lopes Rodriguez je udarcem u glavu povela s 3:0, ali nakon toga je Splićanka zavladala tatamijem.

Fantastičnom serijom udaraca Zaninović završava prvu rundu s dva boda prednosti. Na samom početku druge runde Lucija pogađa suparnicu u glavu i odlazi na pet bodova razlike.  

Nakon još jednog udarca u oklop Argentinke Hrvatica je vodila 9:3.

Lopes Rodriguez je posljednju rundu otvorila napadački, osvojila jedan bod, ali to je bilo sve od nje. Do kraja borbe Zaninović je izborila još četiri boda i polufinale Olimpijskih Igara.

Izvještaj kvalifikacijske borbe

Prva protivnica Luciji Zaninović bila je Seulki Kang iz Srednjeafričke republike.

Lucija je krenula odlično u prvoj rundi zadavši protivnici nekoliko dobrih udaraca u tijelo i glavu, Kang je dva puta srušena, a dvostruka europska prvakinja povela je sa 7:0.

Na samom početku druge runde Lucija je pogodila Kang dva puta za novih šest bodova. Uslijedio je prekid jer je hrvatska olimpijka osjetila bol u stopalu, ali uspjela je nastaviti borbu i na kraju slavila s uvjerljivih 14:0.

Pročitajte više