"Luđak" Bielsa: Kad Schalke napada, to je zastrašujuće

NEUOBIČAJENO za svoj temperament i nadimak koji ga prati (Loco - luđak) Marcelo Bielsa veći dio sinoćnje poslastice u Gelsenkirchenu prosjedio je na klupi.

> Naklon čudesnim Baskima: "Athletic piše povijest!"

Trener Athletic Bilbaa skočio je sa svoje klupe tek kad je na izdisaju utakmice Muniain zabio četvrti gol za Baske, kojim su se praktički plasirali u polufinale Europa lige. Objasnio je to obrambenim problemima, koji su kod njegove momčadi bili itekako vidljivi u prvom poluvremenu:

"Stvorili su dosta opasnih situacija pred našim golom, ali nekako smo uspjeli veći dio njih otkloniti. U posljednjih pola sata, kad smo se konsolidirali, riješili smo utakmicu", rekao je Bielsa.

Karizmatični Argentinac prije izjednačujućeg pogotka svoje momčadi za 2:2 (Llorente u 73. minuti) posegnuo je za dvjema izmjenama - uvođenjem Iniga Pereza i Ibaija Gomeza pojačao je defenzivnu igru svoje momčadi.

"Morao sam to učiniti, Schalkeove ofenzivne snage teško je neutralizirati i borili smo se da izbjegnemo toliko stvaranje šansi s njihove strane, jer nam je to stvaralo probleme. U drugom poluvremenu smo igrali dobro, a kako se bližio kraj oni su prestajali s opasnim naletima, dok smo mi bili sve bolji", ponosno će Bielsa.

"Raulova razina spektakularnosti je nevjerojatna"

Unatoč velikoj prednosti i činjenici da Schalke ne može računati na prolaz u polufinale ako ne zabije barem tri pogotka na San Mamesu, Bielsa ne misli da je sve gotovo:

"Schalke je jedna izbalansirana ekipa, kad vas napadaju to je zastrašujuće, i zaključivati da smo ih izbacili već sada ne bi bilo pametno", kazao je Bielsa, a prenosi Marca.

Na kraju je strateg Bilbaa prokomentirao i Raula, koji je postigao oba gola za Schalke: "Vrlo indikativno bi bilo kad bi mogli usporediti broj lopti koje dobije i što sve s njima uspije napraviti. To ukazuje na njegovu nevjerojatnu razinu spektakularnosti", zaključio je trener Athletica.

Pročitajte više