Ludilo kraja prijelaznog roka: Unitedu dodatni sat za Falcaov potpis, Welbeck potvrđen dva sata nakon završetka šopinga!

Foto: Guliver Image/Getty Images

BROJNE POSUDBE, od kojih je najzvučnija Falcaova u United, te transfer Welbecka iz Manchestera u Arsenal, obilježili su zadnji dan (i noć sljedećeg dana) ljetne tržnice.

Trakavica i trošenje bezumnih iznosa velikana na igrače koji im nisu potrebni. To je već par godina pravilo zadnjeg dana prijelaznog roka, posebno u Engleskoj, gdje klubovi imaju dva mjeseca za dovesti igrače, pa onda zadnji dan do 23 sata u noći, nakon čega im se omogući još dva dodatna sata, da bi na kraju ključni biznis bio zaključen još pola sata nakon toga?! Upravo tako tekao je Falcaov prelazak u Manchester.

Mučenje je dakle okončano duboko u noći, a zadnjeg dana najaktivniji bio je Manchester United, koji je Falcaa iz Monaca doveo na jednogodišnju posudbu, Arsenalu za 20 milijuna eura prodao Danyja Welbecka, te od Ajaxa za 16 milijuna eura kupio Daleya Blinda. Ali, posebno intrigira dolazak kolumbijskog Tigra.

Manchester će Falcaova jednogodišnja posudba koštati 30 milijuna eura!

Detalji vezani za ovaj posao izazivaju čuđenje, na primjer Monaco na posudbu šalje igrača kojeg je Atleticu platio 63 milijuna eura. Zatim, United će za aranžman s golgeterom istresti bogatstvo, bez obzira što Falcao iz Monaca dolazi tek na jednogodišnju posudbu. "Najam" njegovom klubu plaćaju 7.5, a igračevu plaću 22.5 milijuna eura!

Mnogi će reći kako je trošenje ovoliko milijuna na još jednog sjajnog ofenzivca (Van Persie, Rooney, Mata, Di Maria, Januzaj...) zadnje što je Unitedu treba pored kriminalno šuplje obrane koja se tek uigrava na Van Gaalova tri središnja braniča, ali činjenica je kako je posrnuli engleski div u ovosezonske četiri službene utakmice, zabio tek dva gola.

Chelsea pobjednik prijelaznog roka, luzer je naravno Arsenal

Chelsea se čini kao nedvojbeni pobjednik prijelaznog roka u Engleskoj, jer ne samo da su se riješili jalovog Fernanda Torresa i njegove godišnje plaće od 11 milijuna eura, nego su na ciljano dovedene Diega Costu i Cesca Fabregasa potrošili 80 milijuna davno prije sumanutog licitiranja i panike kraja prijelaznog roka.

United je s druge strane izbrojao preko 150 milijuna eura, a nije riješio goruće probleme, a klub i njegovi navijači Welbeckovim odlaskom ostali su bez jedinog igrača iz seniorske momčadi rođenog u Manchesteru, koji je u klubu bio od osme godine.

Ali to je još dobro kako se prema potrebi značajnog pojačanja momčadi odnosi Arsene Wenger, koji je zadnji dan prijelaznog roka proveo u Rimu, gdje je vodio momčad zvijezda u utakmici koju slaveći međurelgijski dijalog, organizira Papa Franjo, dok mu se njegova momčad na najtanjem mjestu pojačava nedokazanim golgeterom.

Podsjetimo se kako su tekli zadnji dan i noć ljetnog prijelaznog roka:

Transferi 1./2. rujna:

Konačno kapitalac (barem kada je riječ o trošku): Welbeck iz Uniteda u Arsenal za 20 milijuna eura!



02:00 Arsenalu očajnički treba strijelac, ali je li ga u ovom očajničkom trenutku, našao u Dannyju Welbecku, 16 milijuna funti (pre)plaćenom napadaču Manchester Uniteda, kojeg se Louis van Gaal odrekao?

Jer Welbeck (23) je napadač koji je igrajući od 2008. u prvoj engleskoj ligi (uz posudbu 2009/10 u niželigaša Preston) zabio mizernih 26 golova! Ukupno je za United zabio 29 golova u 142 nastupa. U redu, Welbeck je još mlad, a uz to, igra i na krilu, ali čini se kako to nije ono što Arsenalu treba.

Ipak, postigao je dogovor oko njegovog transfera, a nakon liječničkog pregleda potpisao je, kako Arsenal izvještava "višegodišnji ugovor".

Životinja iz Vallecasa vratila se u Španjolsku: Negredo iz Cityja na posudbu u Valenciju

23:45 Alvaro Negredo samo godinu dana nakon što ga je Manchester City platio Sevilli gotovo 20 milijuna eura, vraća se u domovinu, ali sada na jednogodišnju posudbu u Valenciju.

Negredo (29) sjajno je odradio polusezonu u Cityju i do siječnja zabio čak 23 gola, ali nakon toga više nije zaigrao za prvu momčad zbog ozljede. Pitanje je koliko je ovo oslabljivanje momčadi pametno aktualnim prvacima Engleske, jer sada u napadu ostaju samo s Džekom, Aguerom i Jovetićem.

Završen je prijelazni rok u Engleskoj, ali još nisu potvrđeni prelasci Falcaa u United i Welbecka u Arsenal

00:00 U ponoć po našem vremenu i sat ranije po engleskom, završen je ljetni prijelazni rok, a dva najveća posla još nisu službeno potvrđena.

Ipak, to ne znači da transferi neće biti realizirani, bitno je samo da su klubovi prije isteka roka potpisali i dostavili "nacrt ugovora", kako bi im se omogućilo još vremena da sakupe i predaju svu potrebnu dokumentaciju.

Klubovi tzv. "deal sheet" mogu koristiti najranije dva sata prije kraja prijelaznog roka i u sjedište saveza mora doći prije nego što se tržište zatvori. Ako se utvrdi da je ugovor valjan, klubovi imaju rok do 1 sat poslije ponoći po britanskom vremenu da sakupe svu papirologiju.
 

Redknapp nakon Kranjčara doveo još jednog ljubimca: Sandro iz Tottenhama u QPR za 8 milijuna eura

23:15 Sandro (25), brazilski defenzivni veznjak, kojeg je Harry Redknapp prije četiri godine doveo iz Internacionala u Tottenham ua 10 milijuna eura, opet je pojačao njegov klub, ovaj put QPR.

"Donosi nam energiju, agresiju, moć i kvalitetu. Zovu ga Životinja." predstavio je Redknapp novo pojačanje manirom Dona Kinga.

Blind potpisao za Manchester, Ajaxu 16 milijuna eura



20:30 United "oduševljeno objavljuje kako je okončao prelazak Daleya Blinda za 14 milijuna funti", piše na službenim stranicama Man Utd.

Blind (24), branič koji je u Ajaxu igrao od sedme godine i tako naslijedio slavnog oca Dannyja, potpisao je četverogodišnji ugovor, a u Englesku dolazi kao Nizozemski igrač godine iz aktualnog prvaka i s 19 nastupa za reprezentaciju, od kojih su posljednji zapaženi bili na SP-u, gdje je bio član prve postave momčadi koja je osvojila broncu.

Upravo ga je bivši izbornik Van Gaal i doveo u United, a osim u Nizozemskoj, vodio ga je i u Ajaxu: "Oduševljen sam što je Daley potpisao za nas, jer vrlo je inteligentan igrač, iskoristiv na mnogim pozicijama."

Istina, kao što smo mogli vidjeti na SP-u, gdje je pokrivao mjesta središnjeg braniča, lijevog bočnog i defenzivnog veznog!

City odbacio najmlađeg kapetana u povijesti: Richardsa poslali na posudbu u Fiorentinu

20:30 Micah Richards (26), dijete Manchester Citya i prije osam godina najmlađi branič u povijesti engleske reprezentacije i najmlađi kapetan Cityja, kojem je predviđana blistava karijera, sada odlazi "na izlaz za poslugu", točnije na jednogodišnju posudbu u Fiorentinu. Viole to plaćaju 4.5 milijuna eura, a ako Richardsa kupe, dodaju još 6 milijuna.

Veronin napad od 70 godina: Toniju se pridružio Saviola

20:15 Luci Toniju, koji u 37. godini u Veroni proživljava "drugu mladost", pridružio se Javier Saviola. U Italiju prelazi iz Olympiacosa i tri mjeseca prije 33. rođendana. Bit će zanimljivo vidjeti ova dva oldtajmera u akciji.

Posudbeni rok: Alvarez i Coates iz Intera i Liverpoola u Sunderland



20:00 Kao da više nitko ne kupuje, jer osim dva najveća imena koja danas (privremeno) mijenjaju klubove - Falcaaa i Hernandeza, većina poslova zadnjeg dana prijelaznog roka svodi se na posudbe igrača, pa tako i dva posljednja:

Ricardo Alvarez (26), Interov ofenzivni veznjak i argentinski reprezentativac, potpisao je jednogodišnju posudbu iz kluba u kojem je od 2011. u Sunderland.

U istom aranžmanu i na istu destinaciju, iz Liverpoola odlazi urugvajski branič
Sebastian Coates (23), koji je u tri godine u Liverpoolu sakupio samo 24 utakmice.

Milan se osramotio: Biabanyju obukao dres i službeno potvrdio posao, ali Zaccardo ga upropastio jer nije dogovorio s Parmom



Milan je Jonathanu Biabianyju navukao šal, obukao dres i postavio ga da pozira za službenu stranicu i Twitter profil, čime je naravno potvrdio transfer Parminog krila i što je još bitnije, djeteta najvećeg rivala Intera, za kojeg je Biabany igrao sedam godina.

Ali, likovanje je uskoro zamijenilo tek šturo priopćenje na stranici Milana: "Dolazak Jonathana Biabianyja iz Parme propao je, jer Cristian Zaccardo, koji je trebao ići u drugom smjeru, nije uspio dogovoriti svoje uvjete s Parmom."

Sveci nadoknađuju egzodus: Alderweireld i Mane na liječničkom pregledu u Southamptonu

19:00 Toby Alderweireld (25), belgijski branič kojeg je Atletico pošle sezone Ajaxu platio 7 milijuna eura, nije se naigrao kod Simeonea, pa ga je poslao na jednogodišnju posudbu u Southampton, gdje je na liječničkom pregledu sa Sadiom Maneom (22), senegalskim veznjakom Salzburga i jednim od najboljih igrača Dinamovog protivnika u EL, koji za Svece potpisuje uz odštetu od 12 milijuna eura.

Koeman bi s ova dva igrača završio obnovu svlačionice koja mu je ostala poharana nakon što je čak osam igrača, među kojima i Dejan Lovren, napustilo klub ovog ljeta.

John Arne Riise skori 34. rođendan proslavit će u Ligi prvaka, točnije u ciparskom APOELU, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Milan kupio Interovo dijete i od Chelseaja posudio "Novog Lamparda"



18:30 Milan je za 4.5 milijuna eura i Cristiana Zaccarda, od Parme kupio 26-godišnjeg krilnog brzanca Jonathana Biabanyja, koji je čak sedam godina (2004-11) igrao za velikog gradskog rivala Intera.

Marco van Ginkel (21) sjajni veznjak Chelseaja, koji ga je prošlog ljeta Vitesseu platio 10 milijuna eura, također prelazi u Milan, ali na posudbu. Mladić kojeg su bivši i aktualni trener usporedili s Frankom Lampardom, pao je u drugi plan na Stamford Bridgeu zbog ozljede križnih ligamenata prošle jeseni.

Tottenham je od Montpelliera kupio 25-godišnjeg defenzivnog veznjaka Benjamina Stamboulija, maratonca "čeličnih pluća", koji je prošle sezone na terenu proveo najviše minuta od svih igraća u polju iz Le Championnata.

Chicharito klupu Uniteda zamijenio onom Reala: Ne smeta mu što će biti Benzemina pratilja

17:30 Javier "Chicharito"Hernandez, 26-godišnji napadač Manchester Uniteda, nakon uspješno odrađenog liječničkog pregleda potpisao je jednogodišnju posudbu u Real, s opcijom transfera istekom "pozajmice". Meksikanac dolazi tako iz kluba s viškom napadača (Van Persie, Rooney, dolazi Falcao...) u onaj koji je spao na samo jednog - Benzemu. Ancelotti je jasno poručio kako ga ne zanima napadač svjetske klase, nego onaj koji je spreman služiti kao zamjena Francuzu. Chicharito se nije bunio klupu Manchestera zamijeniti onom Reala, nakon što je na Old Traffordu u četiri godine zabio 59 golova u 154 službene utakmice.

17:15 Hully City angažirao je iz Palerma urugvajskog napadača Abela Hernandeza za 12 milijuna eura što je rekordna odšteta u povijesti kluba. Za minute će se Urugvajac boriti s Jelavićem.

16:30 Arturo Vidal ostaje u Juventusu! Talijani su odbili 30 milijuna funti od Uniteda.

Holtby se vraća u Njemačku

16:00 Lewis Holtby vraća se u Njemačku. Bivši veznjak Schalkea igrat će za Hamburg u koji stiže iz Tottenhama.

15:30 Matija Nastasić bi mogao napustiti Manchester City. Srpskog braniča žele dovesti Arsenal, Tottenham, Newcastle i Marseille.

15:00 Engleski mediji javljaju kako će Manchester United dovesti i Matsa Hummelsa iz Borussije Dortmund.

Fiorentina dovela trojicu

13:00 - Micah Richards, dosadašnji branič Manchester Cityja, sletio je u Firenzu gdje će potpisati ugovor s Fiorentinom.

Viole su ranije potvrdile i dolazak dvojice Hrvata, Milana Badelja iz HSV-a i Ricarda Bagadura iz Rijeke.

Cerci konkurencija Mandžukiću

12:50 - Alessio Cerci novo je napadačko pojačanje Atletico Madrida. 27-godišnji Talijan briljirao je prošle sezone u Torinu, a u posljednje dvije godine za taj je klub zabio 21 gol i skupio 19 asistencija. Za Italiju je upisao 13 nastupa i bio na posljednjem SP-u.

U Atleticu će se pridružiti Mariju Mandžukiću kako bi zajedno popunili prazninu nastalu odlaskom Diega Coste u Chelsea.

12:20 Arsenal neće ove godine imati neko bombastično pojačanje krajem prijelaznog roka, no moguće je da pojačaju obranu nakon što je po svemu sudeći propalo dovođenje Falcaa. Spominje se dolazak Nastasića ili Vlaara na Emirates.

Falcao u Unitedu!

12:00 Posljednje informacije govore da će United platiti Monacu 20 milijuna eura za jednogodišnju posudbu Falcaa, zasad su nepoznati uvjeti koje će imati Kolumbijac na Old Traffordu.

11:40 Falcao ide u Manchester United! Monaco je dogovorio posudbu s Crvenim vragovima, Kolumbijca od nove momčadi dijeli tek liječnički pregled, vijest je to koju donosi BBC.

11:30 Njemački nogometni prvak Bayern iz Muenchena objavio je kako je na jednogodišnju posudbu u Hamburger SV poslao američkog reprezentativnog napadača, 19-godišnjeg Juliana Greena. Igrač s Bayernom ima ugovor do 2017.

Chicharito na posudbi u Real Madridu

10:45 Chicharito je dogovorio sve uvjete jednogodišnje posudbe u Real Madrid, a službena je i posudba Torresa u Milan. No, sad se pojavila i opcija da Petr Čech također krene stopama španjolskog napadača.

10:00 Argentinac Ezequiel Lavezzi će po svemu sudeći napustiti PSG, a nova destinacija trebao bi biti milanski Inter.

09:20 Manchester City očito otvara prostor za Falcaa jer je dogovorena posudba Alvara Negreda u Valenciju, uz mogućnost da ugovor Španjolca bude otkupljen.

09:00 Još uvijek se ništa ne zna oko budućnosti Radamela Falcaa. Odlazak na Otok je izvjestan, ali Manchester City nije jedina opcija, tu su i Manchester United i Arsenal. Glasine kažu da je Kolumbijac najbliži Emiratesu.

08:30 Manchester United traži pet milijuna funti za posudbu Dannya Welbecka na godinu dana, a čini se da je najbliži njegovom dovođenju Sunderland.

08:00 Goran Pandev i Blerim Džemaili odlaze iz Napolija u Galatasaray. Prema neslužbenim informacijama Pandev će s turskim klubom potpisati ugovor na jednu godinu, a Džemaili na tri.

Nedjelja, 31. kolovoza:

Badelj u Fiorentini

23:20 Milan Badelj ide u Fiorentinu iz HSV-a, potvrdili su talijanski i njemački klub. Navodno će HSV dobiti četiri milijuna eura za hrvatskog veznjaka.

22:40 Bomba iz Velike Britanije! Falcao napušta Monaco i odlazi u Manchester City, a momčad engleskog prvaka napustit će Negredo, koji bi trebao potpisati za Valenciju. Jedini problem je financijski fair-play i ostaje vidjeti kako City planira realizirati ovaj transfer.

21:00 Cerci u ponedjeljak potpisuje za Atletico.

19:00 Real je na jednogodišnju posudbu doveo napadača Uniteda Chicharita.

18:30 Atletico je doveo novog napadača, u Madrid je stigao Alessio Cerci iz Torina. Ostalo je još samo da 27-godišnji Talijan prođe liječnički pregled. 

Remy u Chelseaju

18:00 Loic Remy novi je napadač Chelseaja. "Jako sam sretan što sam ovdje. Kada sam čuo da me traži Chelsea, samo sam rekao: Idemo! Ne mogu dočekati da zaigram za momčad pred sjajnim navijačima", rekao je 27-godišnji Remy, koji je stigao iz QPR-a

17:40 Borussia je potvrdila povratak Kagawe iz Uniteda!

 

17:20 Kostas Mitroglu se vraća u Olympiacos na posudbu iz Fulhama gdje je jako rijetko igrao.

16:20 Salomon Kalou nastavit će karijeru u Herthi u koju stiže iz Lillea.

15:40 Atletico Madrid želi dovesti još jednog ofenzivca. Sky Sports javlja kako je Alessio Cerci, napadač Torina, blizu dolaska u Madrid.

15:10 Shinji Kagawa je jako blizu povratka u Borussiju Dortmund. Manchester United bi za japanskog veznjaka trebao dobiti devet milijuna eura.

14:40 Milan želi dovesti Marca van Ginkela na kojeg Jose Mourinho ne računa u Chelseaju.

 

Pročitajte više