Ludnica na Planici: Tepeš preletio sunarodnjaka Prevca i uzeo mu globus! Slavio Freund s istim brojem bodova

Foto: Getty Images / Guliver image 

NEVJEROJATAN rasplet finalne utrke skijaških skokova odigrao se na Planici. Jurij Tepeš preletio je sunarodnjaka Petera Prevca i za pola metra uzeo mu veliki globus! Tepeš je letio 244, Prevc 233,5 metara i drugo mjesto nije mu bilo dostatno za ukupnu pobjedu. Naslov slavi Nijemac Severin Freund. Po prvi put u povijesti pobjednika sezone nisu odlučili bodovi, već broj pobjeda. Freund i Prevc bili su izjednačeni (1729 bodova), ali je Nijemac skupio više pobjeda u sezoni (9:6). Danas je na Planici Freund bio tek sedmi s preskočenih 226 metara. Uoči posljednjeg obračuna imao je prednost od 44 boda.

Prevc je imao sjajnu poziciji nakon prve runde. Sa skokom od 236,5 metara bio je na čelnoj poziciji. Frend se praktički već oprostio od globusa, no onda je Tepeš sve izokrenuo. S četvrtog je mjesta skočio na vrh, uz pet savršenih ocjena.

"Kada sam doskočio nisam imao podatke o ostalim rezultatima, nisam ni znao što se događa. Jurij me pobijedio i žao mi je, no ipak je ovo bio lijep vikend. Na Planici smo vidjeli naše skakače u svjetskom vrhu", rekao je Prevc nakon pobjede za slovensku televiziju.

Ni navijači na Planici nisu odmah shvatili što se događa. Usred euforije, kada je spiker pročitao rezultate, shvatili su čiju pobjedu slave. Bio je to za njih ipak savršen vikend.

Slovenska momčad uzela je i momčadsku pobjedu, a Prevc je u petak slavio i rekordom staze od 248,5 metara. Ipak, drugu godinu u nizu završio je sezonu drugom mjestu. 

Pročitajte više