Ludnica u Leicesteru: Lisice uz sudački poguranac od 1:3 do 5:3 protiv Manchester Uniteda!

Foto: Guliver Image/Getty Images

"ZNAM SVE o Leicesteru, o svim njegovim prvotimcima, zamjenama, o tome kako izvode prekide i kakva im je atomosfera na stadionu", hvalio se Louis Van Gaal prije gostovanja kod prošlosezonskog prvaka drugog engleskog razreda, Championshipa, u 5. kolu Premiershipa.

Iako "sve" zna, sigurno nije znao da će njegov United od Leicestera primiti pet golova, koliko ih od tog protivnika nije primio od 1930., kao ni da će izgubiti, iako je pola sata prije kraja vodio 3:1.

Nije znao da će ga uništiti Jamie Vardy, 27-godišnji napadač koji je prije dvije godine igrao za niželigaša Fleetwood Town

Također, nije mogao računati da će sudac Mark Cattenburg u 62. minuti, kod rezutata 3:1 za United, izmisliti penal za domaćine koji "ne bi sudio ni trener Leicestera", iz kojeg su Lisice zabile za početak velikog, grandioznog povratka.

Naravno, besmisleno je kriviti samo suca za poraz Uniteda, jer u njemu je itekako asistirala obrana gostiju, ali djelitelj nepravde podignuo je domaće kada su bili na konopcima, nakon čega su se potpuno razgoropadili.

Ali, pođimo redom, od početka koji je izgledao idilično za United; Van Persie u 13. minuti zabija prvi gol. Falcao je na lijevoj strani oteo loptu De Laetu i odlično nabacio za RVP-a, koji svoj prvi ovosezonski gol zabija glavom s druge vratnice, nakon što se lopta odbila od Mooreove glave.

Samo tri minute kasnije, Angel Di Maria poentira prekrasnim lobom nakon što je odigrao dupli pas s Rooneyem.


Golijada se nastavlja već u 18. minuti, ali sada pogađa Leicester i to također krasnim poentiranjem Leonarda Ulloe, koji je je zakucao glavom pored nepomićnog De Gee na sjajan Vardyjev centaršut s desne strane.

U 57. minuti još jedno Unitedovo ljetno pojačanje zabija, također drugi gol za novi klub. Bio je to još jedan lijep pogodak - petom, kojom je Ander Herrera u mrežu poslao Di Marijin šut.

Pet minuta kasnije, eto velikog sudačkog poklona za Leicester: Vardy je gurnuo Rafaela, ali Clattenburg ništa ne sudi, nakon  čega napadač domaćih zaobilazi Brazilca, pada, a sudac pokazuje na penal. Dave Nugent je siguran za 2:3.

Prošlo je jedva dvije minute nakon toga, kada Esteban Cambiasso u 64. minuti koristi jednu od "stotinu" loših reakcija obrane Uniteda i ljevicom prizemno zakucava u mrežu traljavo ispucavanje gostiju ispred gola.

U 79. minuti Jamie Vardy postiže gol za potpuni preokret nakon što je dva namjestio. Ovaj put također su krivi igrači Uniteda, jer Rojo nepotrebno i rizično vraća loptu prema svom golu, nakon čega je gubi Mata. Naravno, morala je uslijediti kazna. Izvršava je Vardy, koji zabija usamljen.

Sedam minuta prije kraja, raspad Uniteda je potpun; Vardy kupi loptu koju loše glavom prema golu šalje mladi Manchesterov branič Tyler Blackett i sam kreće prema De Gei, a nesretni Blackett potvrđuje svoju mizeriju faulom, a to, s obzirom da je "posljednji čovjek", znači samo jedno - njemu crveni karton, Leicesteru penal, koji u gol za konačnih 5:1 svojim drugim golom pretvara Ulloa.
 

Pročitajte više