MNK Solin otpustio trenera koji se pobunio zbog namjerno dobivenih suspenzija!

Foto: Screenshot

U SRIJEDU je hrvatski futsal potreslo pismo igrača i trenera MNK Solin koji su odlučili odustati od daljnjeg natjecanja u 1. HMNL nakon što je, prema njihovim tvrdnjama, član uprave kluba tražio od pojedinih igrača da namjerno zarade suspenziju uoči sudara sa Splitom u petak.

> Skandal trese futsal: Igrači Solina istupili iz lige jer ih je uprava kluba tražila da zarade suspenziju!

Na utakmici s Osijekom čak trojica igrača dobili su isključujuće žute kartone u posljednje dvije minute utakmice s Osijekom, koji je u tom trenutku već vodio 3:0.

Ragirala je uskoro i uprava kluba, koja je najprije otpustila trenera, a onda se oglasila svojim priopćenjem.

"Izvješteni smo da je bivši trener kluba, gosp. Renato Čupić izvijestio medije da su klub napustili svi igrači i trener.

Želimo vas izvijestiti da se radi o neistini, te da do sada uprava kluba nije izvještena o nijednom odlasku igrača niti je bilo koji igrač zatražio istupnicu. Klub ima registrirana 23 igrača, od kojih u svako vrijeme i u svakoj utakmici može nastupiti 12, koliko je i dozvoljeno po futsal pravilima.

MNK Solin igra sljedeću utakmicu u petak, 1. ožujka 2013. godine u 17.30 na Gripama protiv MNK Split Tommy, te će nastupiti 12 igrača pod vodstvom novog trenera Alena Delponta.
O motivima dopisa bivšeg trenera MNK Solina, gosp. Renata Čupića ne želimo raspravljati prije sjednice Izvršnog odbora kluba.

Športski pozdrav
Uprava MNK Solin Staročeško"

Pročitajte više