Makedonija senzacionalno pregazila Dansku u Skopju, pobjede upisali Škotska, Belgija i Wales

Foto: AFP

MAKEDONIJA je u prijateljskom susretu na stadionu Filipa II. u Skopju senzacionalno svladala Dansku s čak 3:0. U sastavu Pacovskim Ristovski, Grncarov, Noveski, Lazevski, Gligorov, Demiri, Todorovski, Trickovski, Ibraimi, Pandev, odigrali su Makedonci nevjerojatnih prvih 45 minuta u kojem su zabili sva tri pogotka.

Već u osmoj minuti domaću momčad u vodstvo je doveo napadač Lazija Goran Pandev. Deset minuta kasnije već je bilo 2:0, a strijelac za uvjerljivi vodstvo Makedonaca bio je ofenzivni veznjak Maribora Agim Ibraimi. Konačni potop danske momčadi, koja je katastrofalno krenula u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvu Brazilu, osvojivši dva boda iz tri utakmice, potvrdio je iskusni stoper bundesligaškog Mainza Nikolče Noveski.

Belgija slavila golom Martensa u sudačkoj nadoknadi

U Briselu je Belgija odigrala prijateljski susret sa Slovačkom. Iako su Belgijci vodili gotovo cijelu utakmicu, na kraju su se "spašavali" golom u sudačkoj nadoknadi.


U vodstvo je momčad Marca Wilmotsa doveo veznjak Chelsea Eden Hazard iz kaznenog udarca već u desetoj minuti. Tim se rezultatom išlo na odmor, a do 87. minute nije bilo nikakve promjene. Onda je u izjednačio Lašik i činilo se kako će Slovaci uspjeti ostvariti ono po što su došli. No, u prvoj minuti sudačke nadoknade ukazao se Mertens koji zabija za konačnih 2:1.

Škotska upisala pobjedu na Strachanovoj premijeri

Još su dvije reprezentacije iz kvalifikacijske skupine hrvatske reprezentacije, odigrale pripremni susret u srijedu navečer. Škotska je pod novim izbornikom Gordonom Strachanom svladala Estoniju s 1:0. Jedini gol na susretu djelo je Mugrewa. Inače, Škotska je igrala u sastavu McGregor, Mulgrew, Berra, Webster, Hutton, Naismith, Adam, Brown, Burske, Maloney, Fletcher.

Na koncu dodajmo kako je Wales s 2:1 svladao Austriju. Igrali su Velšani u sastavu Myhill, Davies, Williams, Ricketts, Matthews, Ledley, Vaughan, Allen, Bale, Collison, Bellamy, a poveli su već u 21. minuti golom zvijezde Tottenhama Garetha Balea. U 52. minuti Sam Vokes povećao je vodstvo, dok je počasni gol za Austriju zabio Marc Janko petnaest minuta prije kraja dvoboja.

Pročitajte više