Makedonski izbornik: Hrvati će nas podcijeniti, to je naša šansa



NOVI izbornik Makedonije Čedomir Janevski najavio je kvalifikacijski dvoboj s Hrvatskom koji je na rasporedu u petak navečer na Maksimiru.

"Moji igrači jedva čekaju maksimirsku utakmicu. Vrijedni su, imaju veliku želju i motivaciju da naprave pravi posao u predstojećim kvalifikacijama", rekao je Janevski u uvodu.

"Svi maksimalno ozbiljno izvršavaju svoje obveze. U reprezentativnom kampu gradimo obiteljsku atmosferu, a ona je jedna od garancija dobrih rezultata", dodao je.

"Grijeh je igrati bunker kad imaš jednog Gorana Pandeva"

Janevski će vrlo vjerojatno promijeniti formaciju koju je Sedloski forsirao, međutim još ne želi otkriti svoje adute...

"Najvažnije je da su svi zdravi, a ako me pitate u kojoj formaciji ćemo igrati, reći ću vam da će svi igrači koje ću koristiti igrati na svojim prirodnim pozicijama", spremno će.

"Promijenit ću sustav igre, ali ne kako bi igrao bunker u Zagrebu. Ne planiramo parkirati autobus pred svojim golom. Imamo Gorana Pandeva, sjajnog ofenzivca i grijeh bi bio igrati bunker kada u momčadi imaš jednog takvog kreativca", objasnio je.

"Hrvati će nas podcijeniti"

Hrvatsku reprezentaciju već je prostudirao...

"Imam sve informacija, već smo puno vremena proveli analizirajući. Smatram da nam utakmica sa Švicarskom na Poljudu neće biti od velike pomoći. Igor Štimac neće sigurno postaviti onakvu formaciju i onakvu momčad", rekao je Janevski.

"No, s druge strane ne želim previše razmišljati o Štimcu ili Hrvatskoj. Oni će sigurno zaboraviti na sve kvalitete koje posjedujemo i to je naša šansa. Na nama je da igramo kako znamo, čvrsto i nadamo se da ćemo iskoristiti prilike koje će sigurno doći", za kraj će.

Pročitajte više